Συμπλοκές και ξύλο στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταξύ μεταναστών για μια θέση στο καράβι προς Πειραιά (βίντεο)

Συμπλοκές και ξύλο στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταξύ μεταναστών για μια θέση στο καράβι προς Πειραιά (βίντεο)

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης με τις συγκρούσεις και τις συμπλοκές μεταξύ μεταναστών που συνωστίζονται προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα έγραφα για την προώθησή τους στον Πειραιά, να αποτελεί πλέον μια συνήθη εικόνα.

Τα επεισόδια, τα οποία συχνά λαμβάνουν ακραία μορφή, ακόμη και μεταξύ ομοεθνών, γίνονται όταν διαπιστώνεται ότι η μετακίνηση γυναικών και παιδιών, και ιδιαίτερα Σύρων προσφύγων, είναι γρηγορότερη απ ότι αυτή άλλων μεταναστών, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Αρκετές φορές οι μετανάστες περιμένουν πολλές ώρες έξω από το κοντέινερ στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης, δίπλα στο κολυμβητήριο της πόλης, όπου με τη χρήση δυο συστημάτων υπολογιστών γίνεται η πρώτη καταγραφή και η φωτογράφηση τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εκδηλώνονται και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Την ίδια ώρα οι μετανάστες που λίγα μέτρα παραπέρα περιμένουν πλοίο της γραμμής για να αναχωρήσουν στον Πειραιά υπολογίζονται σε περίπου 4.000 χιλιάδες. Χθες και σήμερα κατάφεραν να μπουν στα πλοία μόλις 300 από αυτούς αφού τα πλοία αναχωρούν γεμάτα με Έλληνες εκδρομείς του Σαββατοκύριακου.Σχόλια