Συμβαίνει στον Πειραιά! Μάρτυρες του Ιεχωβά προσπαθούν να προσηλυτίσουν πρόσφυγες – ΦΩΤΟ

180 2

Την προσπάθεια Mαρτύρων του Ιαχωβά να σπρώξουν στα θρησκευτικά τους «χωράφια» τους πρόσφυγες που έχουν καταλύσει στο λιμάνι του Πειραιά έγινε γνωστό μόλις σήμερα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsit, Μάρτυρες του Ιεχωβά πλησιάζουν οικογένειες προσφύγων και προσπαθούν να τους προσηλυτίσουν.

Tα εν λόγω άτομα, διαθέτουν ως όπλα σε αυτή τους την ενέργεια έγγραφα και βιβλία με εικόνες του Ιησού Χριστού και μάλιστα γραμμένα στα αραβικά, έτσι ώστε να μπορούν να το διαβάσουν και οι πρόσφυγες.

 

ΈJoin the Conversation

2 comments

 1. ανώνυμος Απάντηση

  Για τις δεκάδες ΜΚΟ κουβέντα! Οι μάρτυρες σας μάραναν… βλαμμένοι

 2. Χαριτάκης Κωνσταντίνος Απάντηση

  Τα έντυπα των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά διατίθενται δωρεάν σε όλους όσους επιθυμούν να τα διαβάσουν, ασχέτως αν είναι πρόσφυγες ή όχι. Μπορεί ο καθένας να πάρει κάποιο από αυτά, και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Διατείθενται μάλιστα σε πάνω από 860 γλώσσες!!! Ομοίως και οι προσκλήσεις που αφορούν τον εορτασμό του Δείπνου του Κυρίου διατίθενται δωρεάν και ελεύθερα. Ο Χριστός ζήτησε από τους ακολούθους του να ενθυμούνται την ημέρα του θανάτου του και να τελούν μια συγκεκριμένη λιτή τελετή την οποία θέσπισε ο ίδιος την τελευταία ημέρα της ζωής του στη γη. (Λουκάς 22:19) Αυτός είναι και ο λόγος που εορτάζουν οι ΜτΙ αυτή την ημέρα, η οποία είναι κινητή κάθε χρόνο και συμπίπτει με την πρώτη ανοιξιάτικη πανσέληνο, στις 14 Νισσάν του Ιουδαϊκού ημερολογίου. Είναι δε ιδιαιτέρως σημαντική γιορτή όχι μόνο για αυτούς αλλά για όλους όσους πιστεύουν στην αξία της θυσίας του χυμένου αίματος του Χριστού. Γι’ αυτό και προσκαλούν και άλλους -όσους θέλουν και μπορούν …δεν είναι με το ζόρι!- μέσω εκστρατείας προσκλήσεων.

  Όσοι θέλουν να μάθουν για τους ΜτΙ μπορούν απλώς να μιλήσουν μαζί τους ή να παρευρεθούν σε κάποια από τις συνάξεις τους. Τέτοιες συνελεύσεις ή συναθροίσεις είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν ποιοι είναι στ’ αλήθεια οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και δεν βασίζονται σε αρνητικά σχόλια τρίτων. Η είσοδος σε όλες τις συνάξεις τους είναι ελεύθερη για το κοινό και δεν περιφέρεται δίσκος. Μπορεί κανείς ανεμπόδιστα να παρακολουθήσει το πρόγραμμά τους και να μιλήσει με τους παρευρισκόμενους. Δεν δαγκώνουν! Ύλη για τις πεποιθήσεις τους μπορεί να διατεθεί δωρεάν εκεί.

  Επίσης το έργο κηρύγματος των ΜτΙ είναι απολύτως ελεύθερο και νομικά τεκμηριωμένο καθώς εμπίπτει στους νόμους του Ελληνικού Συντάγματος περί της ελευθερίας της σκέψης/άποψης και μετάδοσης προφορικά/γραπτά των θρησκευτικών πεποιθήσεων. Και οι πρόσφυγες δεν εξαιρούνται! Άνθρωποι είναι και αυτοί. Άλλωστε η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Και συνείδηση κανείς διαμορφώνει …δεν επιβάλλεται να έχει ντε και καλά ίδια με των υπολοίπων. Η θρησκεία δε των ΜτΙ είναι απολύτως γνωστή και ελεύθερη στη χώρα μας. Να παραπέμψω, στην από 25 Μαΐου 1993 απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την Υπόθεση Μίνωα Κοκκινάκη κατά Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία το Ελληνικό Κράτος έχασε και αναγκάστηκε να εφαρμόσει τις ευρωπαϊκές διατάξεις περί ελευθεριών. Στην …χασούρα του Ελληνικού Κράτους προστέθηκαν τότε και 400.000 δραχμές για ηθική βλάβη του αιτούντα (ψίχουλα βέβαια, αφού τον τρέχαν στα Ελληνικά δικαστήρια και φυλακές δεκαετίες ολόκληρες) καθώς και άλλες 2.789.500 δραχμές για δικαστικά έξοδα και δαπάνες. Από τότε η λέξη «προσηλυτισμός» ξεχάστηκε τελείως στην Ελλάδα, όσον αφορά τον δικαστικό και νομικό κόσμο. Για κάποιους άλλους βέβαια που δεν θυμούνται …η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης.

  Τέλος, σε σχέση με την σύγχρονη ιστορία των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά, ποιοι είναι, ποιες είναι οι πεποιθήσεις τους και πως είναι οργανωμένοι, μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες είτε στην εγκυκλοπαίδεια της Βικιπαίδειας είτε στον επίσημο ιστότοπό τους.