Συμβουλές για να ξεπεράσεις το πρόβλημα ζήλειας του συντρόφου σου

Συμβουλές για να ξεπεράσεις το πρόβλημα ζήλειας του συντρόφου σου

Ο άνδρας που έχεις δίπλα σου, σε ζηλεύει πολύ; Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Ήρθε η ώρα να το ξεκαθαρίσεις αυτό.

 

Αυτό ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχετε κάνει κάτι το οποίο σας καθιστά ανάξιο εμπιστοσύνης. Διότι αν έχεις κάνει κάτι, θα πρέπει να κάνεις την πάπια για αρκετό καιρό.
Αν όμως είσαι καθαρός ουρανός που αστραπές δε φοβάται καλό θα ήταν να προσέξεις τα σημάδια νωρίς. Η ζήλεια και μάλιστα η παθολογική δεν είναι δείγμα αγάπης ούτε ενδιαφέροντος. Είναι αρρώστια και αργά η γρήγορα θα σε χαλάσει όσο δε μπορείς να φανταστείς.
Φρόντισε σε κάθε περίπτωση να βάζεις όρια. Έχεις τη ζωή σου και έχει τη δική της. Δεν είσαι υποχρεωμένη να γνωστοποιείς κάθε στιγμή που είσαι και τι κάνεις. Στο ξεκίνημα μιας σχέσης όλοι τείνουμε να παραβλέπουμε κάποια σημάδια. Όμως κάποια από αυτά καλό θα ήταν να τα προσέξεις νωρίς και να τα σταματήσεις ακόμα πιο νωρίς.
Έχεις το δικαίωμα να βρίσκεσαι με τους φίλους σου, χωρίς εκείνον. Είναι απολύτως φυσιολογικό να χρειάζεσαι χρόνο μόνη σου στην ησυχία σου. Ναι μπορείς να πάς ένα σαββατοκύριακο κάπου χωρίς εκείνον. Όπως και για ποτό.
Το κινητό σου, ο υπολογιστής σου δεν είναι κοινής χρήσης. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα ψάχνει. Δεν είσαι υποχρεωμένη να τη συνοδεύεις παντού. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίσεις τους γονείς του, την νονά του και την αγαπημένη του θεία αν δεν το θέλεις.
Καμία από αυτές τις απαιτήσεις δε μπορεί να επιβάλλεται και μάλιστα με το αιτιολογικό της αγάπης. Όλα αυτά είναι πράγματα που κάνεις κατ’ επιλογήν.
Σε περίπτωση που σου ζητούνται επίμονα, απομακρύνσου όσο είναι νωρίς. Τόσο απλά!

 

 Σχόλια