Συνάντηση Καμμένου – Αβραμόπουλου για το προσφυγικό

Συνάντηση Καμμένου – Αβραμόπουλου για το προσφυγικό

Ότι τα πέντε κέντρα προσωρινής διαμονής (hotspots) και τα δύο κέντρα μετεγκατάστασης θα είναι έτοιμα για λειτουργία στις 15 Φεβρουαρίου, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο συναντήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ακόμη, ο κ. Καμμένος πληροφόρησε τον κ. Αβραμόπουλο ότι το υπάρχον σύστημα ταυτοποίησης προσφύγων μέσω Eurodac δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τόσο το θέμα της ταυτοποίησης όσο και το θέμα της ασφάλειας, και πρέπει να συνδυαστεί με το σύστημα βιομετρικών μετρήσεων.

Σύμφωνα με τον υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Αβραμόπουλος πληροφόρησε τον Καμμένο ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντιμετωπίζουν ήδη θετικά την προσπάθεια που καταβάλλεται από την ελληνική κυβέρνηση, και εξέφρασε την προθυμία ο ίδιος και η Επιτροπή να συνδράμουν τη χώρα μας στην αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού προσφυγικού προβλήματος.

Παράλληλα, ο Επίτροπος Μετανάστευσης αποδέχθηκε πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας να επισκεφθεί τη χώρα μας με τη θεσμική του ιδιότητα τις προσεχείς ημέρες.Σχόλια