Συνάντηση Σαμαρά – Αλαμουντίν στο Μαξίμου

Συνάντηση Σαμαρά – Αλαμουντίν στο Μαξίμου

Την δικηγόρο Αμάλ Αλαμουντίν και τους δύο Βρετανούς συναδέλφους της που βρίσκονται στην Αθήνα για το θέμα του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο θα δεχθεί σήμερα στις 11.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.
Στη συνάντηση, η ομάδα των Βρετανών νομικών αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις της προς την ελληνική κυβέρνηση για την επιστροφή των Γλυπτών.
Θα ακολουθήσει ξενάγηση στις 13:00 στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Δημήτρη Παντερμαλή, ενώ στις 13:30 θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Στις 14:00 έχει προγραμματιστεί να γευματίσουν στο εστιατόριο του Μουσείου και στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Χθες η κ. Αλαμουντιν, αλλά και οι κ. Πάλμερ και Ρόμπερτσον συναντήθηκαν με τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, ο οποίος σε σχετικές του δηλώσεις τόνισε ότι «κάθε πρόταση και υποστήριξη που προέρχεται μάλιστα από διεθνείς προσωπικότητες στο μεγάλο αυτό ζήτημα είναι καλοδεχούμενη».


Σχόλια