Συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας κ. Farid Fernandez

56 0

Ο Πρέσβης της Βενεζουέλας κ. Farid Fernandez επισκέφθηκε τον Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά και η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στις διμερείς πολιτιστικές σχέσεις.
Ο Πρέσβης της Βενεζουέλας, αφού επεσήμανε τα πολλά κοινά στοιχεία των δύο λαών, εξέφρασε την επιθυμία του για εμβάθυνση των πολιτιστικών σχέσεων και ανταλλαγών, δεδομένου ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα του και ο Έλληνας Υπουργός συμφώνησε απόλυτα ως προς την πρακτική των πολιτιστικών ανταλλαγών. Συγκεκριμένα, πρότεινε τη διοργάνωση εβδομάδας ελληνικού κινηματογράφου στη Βενεζουέλα σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, τη διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων στο πρότυπο της διοργάνωσης από το ΚΘΒΕ στο Βιετνάμ, καθώς και τη διοργάνωση εικαστικής έκθεσης με πίνακες που φιλοξενούνται στην Εθνική Πινακοθήκη. Επίσης, ο κ. Μπαλτάς εκδήλωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την δημοφιλή ορχήστρα El Sistema και την ιδιάζουσα μεθοδολογία της, η έλευση της οποίας στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το 2016.
Τέλος, ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού και ο Πρέσβης της Βενεζουέλας συμφώνησαν στην αμοιβαία διοργάνωση, από του χρόνου και σε ετήσια βάση, «πολιτιστικών εβδομάδων» στις δύο χώρες, όπου θα προβάλλονται συγκεκριμένες πολιτιστικές δράσεις. Συγκεκριμένα, το 2016, επί τη ευκαιρία συμπλήρωσης 200 ετών από το θάνατο του Francisco de Miranda, του πρώτου λατινοαμερικανού που επισκέφθηκε την Ευρώπη, ο κ. Fernandez πρότεινε η Πρεσβεία του να προγραμματίσει εκδηλώσεις στις πόλεις από όπου πέρασε και συγκεκριμένα στην Πάτρα, την Κόρινθο, την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Χίο, προτείνοντας και τη συμμετοχή ελληνικών θεατρικών ομάδων.Join the Conversation