Συναντήσεις του Π. Σκουρλέτη με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και τον διευθύνοντα σύμβουλο του TAP

Συναντήσεις του Π. Σκουρλέτη με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και τον διευθύνοντα σύμβουλο του TAP

Τα ενεργειακά σχέδια στα οποία εμπλέκεται η Ελλάδα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά και η περαιτέρω εξέλιξη της κατασκευής του Διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στις διαδοχικές συναντήσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, στην Θεσσαλονίκη, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφτσοβιτς και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του TAP, Ίαν Μπράντσοου.

Στη συνάντηση με τον κ. Σέφτσοβιτς, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε τόσο στους αγωγούς TAP και IGB όσο και στον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στις μεγάλες ευκαιρίες που προσφέρει ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ρεβυθούσα. Συζητήθηκε, επίσης, το σχέδιο μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ισραήλ και την Κύπρο στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

Στη συνάντηση του υπουργού με τον Ίαν Μπράντσοου αμοιβαία ήταν η αναγνώριση της καλής συνεργασίας και της αποτελεσματικότητας που χαρακτήρισαν τις συζητήσεις για την προώθηση του TAP τους τελευταίους μήνες, συνεργασία που οδήγησε στην επίλυση κομβικών ζητημάτων, στη βελτίωση της συμφωνίας ανάμεσα στα δύο μέρη και τελικά στην υλοποίηση του έργου.

 Σχόλια