Συνεχίζεται και τη νύχτα ο χιονιάς

Συνεχίζεται και τη νύχτα ο χιονιάς

Η απότομη αλλαγή του καιρού έχει ντύσει στα «λευκά» μεγάλο μέρος της χώρας με τις αντιολισθητικές αλυσίδες να κρίνονται απαραίτητες σε μεγάλα μέρη του οδικού δικτύο, ενώ και στην Αττική χιονίζει από το πρωί, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα, κυρίως στα βόρεια του νομού.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί σε μεγάλο μέρος της χώρας τις επόμενες ώρες, μέχρι και αύριο το πρωί.

Αναλυτικότερα, από τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ωρών αναμένεται να επηρεαστούν τα ανατολικά της χώρας, η ανατολική Στερεά και η Αττική, η Εύβοια, οι Σποράδες και η Θεσσαλία, αλλά και οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις στο κεντρικό Αιγαίο, το Ικάριο και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, με ένταση που τοπικά θα φτάνει τα 9 και 10 μποφόρ, ενώ ήδη από σήμερα παρατηρούνται εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός, ειδικά στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όπου έως και αύριο, οι θερμοκρασίες δε θα ξεπεράσουν σε πολλές περιοχές τον -1 βαθμό Κελσίου.

Αύριο τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου αναμένονται σφοδρές χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς, μεταξύ των οποίων και η Αττική, όπου πάντως τα φαινόμενα θα είναι ήπια.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των αρμόδιων υπηρεσιών, η απόφαση για το αν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Αττικής αύριο, θα παρθεί στις 6 το πρωί, και θα κριθεί από τη χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο, ήδη έχει ανακοινωθεί ότι τα σχολεία στην Εκάλη θα παραμείνουν κλειστά, ενώ στην Κηφισιά και Νέα Ερυθραία τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.
Σχόλια