Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα στην Αθήνα – Κρυβόταν σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη

Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα στην Αθήνα – Κρυβόταν σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μετά από δύο χρόνια ερευνών η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη συνελήφθη σε διαμέρισμα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη στο οποίο βρισκόταν μαζί με το ανήλικο παιδί της.

Η  Ρούπα, μάλιστα, δεν προέβαλε καμία αντίσταση, αν και κατά πληροφορίες, στην τσάντα της είχε μαζί της ένα όπλο.

Το μόνο που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς είναι να μην πειράξουν το παιδί. Η Πόλα Ρούπα έχει ήδη οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ. Μαζί της συνελήφθη και μια 25χρονη γυναίκα, η οποία την έκρυβε στο διαμέρισμα που εντοπίστηκε.

Η 25χρονη έμενε σε διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου, το οποίο στη συνέχεια οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» αναζητώντας τυχόν στοιχεία που να μπορούν να τους δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τη φύση της σχέσης της 25χρονης με την Ρούπα καθώς παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν η νεαρή κοπέλα νοίκιαζε το διαμέρισμα της Ζαΐμη χωρίς να γνωρίζει την ταυτότητα της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη ή αν ήταν συνεργός της.

Σε δηλώσεις του ο παππούς της 25χρονης δήλωσε πως η εγγονή του νοίκιαζε κάποια γκαρσονιέρα και δεν φιλοξενούσε κανέναν στο σπίτι της. Στο διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη βρίσκονται άνδρες της σήμανσης που το κάνουν «φύλλο και φτερό».Να σημειωθεί ότι η Ρούπα αναζητούνταν για τουλάχιστον δύο χρονια.

Η Πόλα Ρούπα κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, της οποίας φαίνεται να ηγείται η ίδια, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Η ίδια θεωρείται εγκέφαλος τουλάχιστον δύο ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της οργάνωσης, αυτή στο νοσοκομείο Σωτηρία με λεία πάνω από 300.000 ευρώ και η πρόσφατη σε τράπεζα στη Μαλεσίνα.

Η τελευταία φορά που οι Αρχές έφτασαν κοντά της ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου. Ο πιλότος του ελικοπτέρου που είχε μισθώσει με ψεύτικα στοιχεία, ήταν εκείνος που απέτρεψε τα σχέδιά της.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη της Ρούπα:

«ΠPΩINEΣ ΩPEΣ ΣHMEPA 05-01-2017 ΣYNEΛHΦΘH ΣE ΠEPIOXH THΣ ATTIKHΣ AΠO THN ANTITPOMOKPATIKH YΠHPEΣIA H 48XPONH ANAZHTOYMENH ΠOΛA POYΠA ΔIΩKOMENH ME KATAΔIKAΣTIKEΣ AΠOΦAΣEIΣ ΩΣ MEΛOΣ THΣ TPOMOKPATIKHΣ OPΓANΩΣHΣ EΠANAΣTATIKOΣ AΓΩNAΣ. EΠIΣHΣ ΣYNEΛHΦΘH KAI 25XPONH HMEΔAΠH ΠOY THN YΠEΘAΛΠTE. OI EPEYNEΣ THΣ ANTITPOMOKPATIKHΣ ΣYNEXIZONTAI».

 Σχόλια