Συνωστισμός στη Βουλή – Που θα στεγάσουν πολιτικούς αρχηγούς, πρώην πρωθυπουργούς & πρώην προέδρους της Βουλής

Συνωστισμός στη Βουλή – Που θα στεγάσουν πολιτικούς αρχηγούς, πρώην πρωθυπουργούς & πρώην προέδρους της Βουλής

Τους χώρους του κεντρικού κτηρίου της Βουλής, ακόμα και σε αυτούς που βρίσκονται στα βαθιά υπόγεια, επισκέφτηκε ο νέος Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νίκος Βούτσης, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες, αναζητώντας άδεια γραφεία ή κατάλληλους χώρους για να ικανοποιήσει τα δεκάδες αιτήματα πολιτικών αρχηγών, πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της Βουλής, που του ζητούν κεντρικό γραφείο.

Ενδεικτικό της δυσκολίας του… εγχειρήματος είναι ότι η νέα Βουλή έχει οκτώ αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ στο βουλευτήριο φιλοξενούνται τέσσερις πρώην πρωθυπουργοί, από τους οποίους μόνο ο κ. Αντώνης Σαμαράς διατηρεί τη βουλευτική του ιδιότητα.

Επίσης, ξεχωριστό γραφείο ως πρώην πρόεδρος της Βουλής έχει ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καθώς σε αυτό που παραδοσιακά έχει η αξιωματική αντιπολίτευση φιλοξενείται προσωρινά ο κ. Σαμαράς.

Σημειώνεται ότι σταθερή επιδίωξη κάθε προέδρου του Κοινοβουλίου είναι να μεταφέρει όλους τους πρώην αξιωματούχους, που δε διατηρούν τη βουλευτική τους ιδιότητα αλλά δικαιούνται γραφεία, σε κτήρια περιφερειακά που μισθώνει η Βουλή, προκειμένου να απελευθερωθούν χώροι για την εξυπηρέτηση των βουλευτών.

Ωστόσο, μέχρι και σήμερα οι Γιώργος Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Σημίτης παραμένουν στο βουλευτήριο, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν τα προνομιακά τους γραφεία.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου διατηρεί γραφείο «φιλέτο» ή «στρατηγείο», όπως αποκαλείται, δίπλα από την αίθουσα των δημοσιογράφων και ελάχιστα μέτρα από την είσοδο στην Ολομέλεια. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, ωστόσο, ότι ο νέος πρόεδρος προορίζει το συγκεκριμένο γραφείο για τον κ. Σαμαρά. Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να δυσφορεί.Σχόλια