Συντριβή ελικοπτέρου με ξένους διπλωμάτες στο βόρειο Πακιστάν – Τουλάχιστον 6 νεκροί και δυο τραυματίες

Συντριβή ελικοπτέρου με ξένους διπλωμάτες στο βόρειο Πακιστάν – Τουλάχιστον 6 νεκροί και δυο τραυματίες

Οι πρέσβεις της Νορβηγίας αλλά και των Φιλιππίνων είναι ανάμεσα στα τουλάχιστον έξι άτομα που σκοτώθηκαν όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σε περιοχή του βόρειου Πακιστάν και συγκεκριμένα επάνω σε σχολικό συγκρότημα, και στη συνέχεια έπιασε φωτιά.

PRESBEIS_PAKISTAN_473_355Το τραγικό δυστύχημα έγινε κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης στην ορεινή περιοχή του Gilgit-Baltistan. Κατά τη συντριβή επίσης σκοτώθηκαν και οι σύζυγοι των πρεσβευτών της Ινδονησίας και Μαλαισίας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του στρατού της χώρας.

Στο συγκεκριμένο ελικόπτερο τύπου ΜΙ-17 επέβαιναν συνολικά 11 ξένοι και έξι Πακιστανοί ως πλήρωμα και ήταν ένα από τα τρία τα οποία είχαν προορισμό το Gilgit προκειμένου να παραστούν στα εγκαίνια ενός μεγάλου τουριστικού έργου το οποίο χρηματοδοτείται από τη διεθνή κοινότητα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και οι δυο πακιστανοί πιλότοι, ενώ ως τραυματίες αναφέρθηκαν οι πρεσβευτές της Ολλανδίας και Πολωνίας.

Στο ίδιο σημείο, με αεροσκάφος όμως, μετέβαινε και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος μετά το συμβάν επέστρεψε αμέσως στο γραφείο του στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Ασίμ Μπάτζουα ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter πως, εκτός από τους τέσσερις ξένους, σκοτώθηκαν και οι δύο πιλότοι και διευκρίνισε πως οι πρεσβευτές της Πολωνίας και της Ολλανδίας περιλαμβάνονται στους τραυματίες.

 Σχόλια