Σύροι πρόσφυγες δηλώνουν: Εμείς θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε στην Ευρώπη

Σύροι πρόσφυγες δηλώνουν: Εμείς θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε στην Ευρώπη

Τις προσπάθειες τους για να φτάσουν στην Ευρώπη θα συνεχίσουν, όπως δηλώνουν Σύροι πρόσφυγες οι οποίοι μίλησαν στην εφημερίδα Guardian μετά την απόφαση που ελήφθη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Όπως προσθέτουν, το ταξίδι τους είναι και σήμερα παράνομο, οπότε το να παραβιάσουν την απόφαση που ελήφθη ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία για μετεγκατάστασή τους μέσω επίσημης διαδικασίας δεν θα τους είναι κάτι διαφορετικό.

«Εμείς οι Σύροι είματε συνηθισμένοι να βρίσκουμε δρόμους που παρακάμπτουν τους κανόνες» δήλωσε η 23χρονη φοιτήτρια Μούνα.

«Θα είμαι σε εγρήγορση σε περίπτωση που εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό αλλά οι άνθρωποι που δεν φοβούνται να μπουν σε μια βάρκα, σίγουρα δεν φοβούνται αυτούς τους κάνονες» συνεχίζει.

Ο 18χρονος Χαλάφ από την πόλη Χάμα ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία, λέει: «δεν έχω πλέον τίποτα να κάνω στην Ευρώπη. Περιμένω να γυρίσω στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατόν».

Σε άλλη συνέντευξη ο Νασέρ Μασούντ, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα με βάρκα, υποστηρίζει ότι «κανείς δεν θα έρχεται στην Ελλάδα δια θαλάσσης. Δεν θα χρησιμοποιούν την Ελλάδα πια αλλά θα δοκιμάσουν νέα διόδο στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα στις άλλες διαδρομές υπολογίζονται το ταξίδι Λιβύη-Ιταλία με βάρκα, τα επίγεια σύνορα με τη Βουλγαρία και το ταξίδι με πλοίο στην Ουκρανία και τα ανατολικά Βαλκάνια δια της Μαύρης Θάλασσας.

 Σχόλια