Συρία: Εντοπίστηκε ομαδικός «τάφος» με χιλιάδες θύματα τζιχαντιστών (βίντεο)

Συρία: Εντοπίστηκε ομαδικός «τάφος» με χιλιάδες θύματα τζιχαντιστών (βίντεο)

Βίντεο στο οποίο καταγράφεται το σημείο που εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με χιλιάδες θύματα των τζιχαντιστών, στη συριακή περιοχή Σουλούκ, κοντά στην Ράκκα, έδωσε στη δημοσιότητα το Russia Today.

Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο, λίγο πριν η περιοχή απελευθερωθεί από τις κουρδικές δυνάμεις, οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν και έθαψαν χιλιάδες ομήρων.

Μιλώντας στην κάμερα του ρωσικού δικτύου, ένας από τους Κούρδους διοικητές δήλωσε ότι «Αφού φτάσαμε για να απελευθερώσουμε την περιοχή, συναντήσαμε Κούρδους και Άραβες και τους ρωτήσαμε για τα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους. Ανακαλύψαμε εκατοντάδες σορών αθώων θυμάτων σε φαράγγι».

Παράλληλα, ένας από τους ντόπιους, κάτοικος της Σουλούκ, περιέγραψε στο ρωσικό δίκτυο συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τις εκτελέσεις: «Έφερναν όσους ήταν ακόμα ζωντανοί στο γκρεμό, τους έδεναν τα μάτια και πυροβολούσαν πάνω από τα κεφάλια τους για να τους φοβίσουν. Τότε εκείνοι έτρεχαν τρομαγμένοι και έπεφταν στο γκρεμό. Έφερναν και πτώματα άλλων, καλυμμένα με κουβέρτες και τα πετούσαν και αυτά».

«Απόδειξη είναι τα οστά και το αίμα που υπάρχει εκεί. Κανείς δεν ξέρει πόσο βαθύ είναι το φαράγγι», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των νεκρών.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται ομαδικοί τάφοι με θύματα τζιχαντιστών, καθώς ο συριακός στρατός τον περασμένο Απρίλιο εντόπισε στην Παλμύρα έναν ακόμα με δεκάδες νεκρών, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά.

Σχόλια