ΣΥΡΙΖΑ: Αναπάντητα ερωτήματα από την εμπλοκή του προέδρου της ΝΔ στην εταιρεία «ΚΗΡΥΞ ΑΕ»

ΣΥΡΙΖΑ: Αναπάντητα ερωτήματα από την εμπλοκή του προέδρου της ΝΔ στην εταιρεία «ΚΗΡΥΞ ΑΕ»

«Τα ερωτήματα από την εμπλοκή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εταιρεία ΚΗΡΥΞ ΑΕ παραμένουν αναπάντητα για δεύτερη συνεχή ημέρα. Τα στοιχεία που εμφανίστηκαν στην Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ είναι αδιάσειστα:

Η ΚΗΡΥΞ ΑΕ, στην οποία μέτοχος είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπως αναγράφεται στο πόθεν έσχες του 2012, πήρε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ, δάνειο το οποίο δεν εξυπηρετείται, όπως προκύπτει από την καταγγελία στην οποία προέβη η τράπεζα, μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί απαντήσεων, η πλευρά του Κυρ. Μητσοτάκη επιλέγει, μέσω του πατέρα του και συνιδιοκτήτη της εταιρείας, να μην απαντά ούτε για το γεγονός της συμμετοχής του στον Κήρυκα ούτε για το πώς πέρασαν 10 χρόνια μέχρι η τράπεζα να προχωρήσει στην καταγγελία του δανείου, από το οποίο δεν έχει εισπράξει ούτε 1 ευρώ. Συνεπώς, την περίοδο που κόβονταν μισθοί και συντάξεις και οι τράπεζες ανακεφαλαιώνονταν με δημόσιο χρήμα, κάποιοι… «κατάφερναν» όχι μόνο να παίρνουν δάνεια για τις τοπικές τους εφημερίδες, αλλά και να μην προβαίνουν στην εξόφλησή τους, χωρίς κανένα κόστος», προστίθεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η οποία καταλήγει: «Αναμένουμε απαντήσεις από τον πρόεδρο της ΝΔ, ευελπιστώντας ότι δεν θα χρειαστεί να απαντήσει άλλο πρόσωπο της οικογένειάς του, όσο ο ίδιος κρύβεται».

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου για τη Νέα Δημοκρατία: «Κοινωνική ένταση» από τα …πανέριαΣχόλια