ΣΥΡΙΖΑ & υπουργείο Δικαιοσύνης κατά Κύρτσου

ΣΥΡΙΖΑ & υπουργείο Δικαιοσύνης κατά Κύρτσου

Απάντηση στις σημερινές δηλώσεις του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κύρτσου, στην ΕΡΤ για «πολιτικές επιρροές» και για «συντεχνιακή λογική» στη Δικαιοσύνη, έδωσε το υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της σημερινής κυβέρνησης είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Την προσήλωσή του αυτή στην παραπάνω βασική αρχή λειτουργίας  του πολιτεύματος την αποδεικνύει καθημερινά, όχι μόνο με δηλώσεις, αλλά και με πράξεις και ιδίως με την αποχή από παρεμβάσεις. Την αποδεικνύει επίσης με την σταθερή του προσπάθεια να υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη, όταν τρίτοι όχι με απλή έκφραση κριτικής γνώμης αλλά με άμεσες ή έμμεσες πιέσεις επιχειρούν να την χειραγωγήσουν.

Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι δυσκολεύονται να  συνειδητοποιήσουν και ιδίως να δεχθούν την ουσιαστική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης που σήμερα επιτέλους κυριαρχεί. Προσδοκούμε όμως από όλους τους υπεύθυνους φορείς  (κόμματα, ενώσεις, πρόσωπα) να δείχνουν το ίδιο πνεύμα αμεροληψίας, χωρίς επιλεκτικές ευαισθησίες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του για το ίδιο θέμα, νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε ότι «Τα όσα ομολόγησε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, περί άσκησης επιρροής του κόμματός του στη Δικαιοσύνη, δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα», και καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Κύρτσου.

Στην ανακοίνωση του «σχετικά με τη σημερινή ομολογία του κ. Κύρτσου για τις παρεμβάσεις της ΝΔ στη Δικαιοσύνη» ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης, ότι «σε απάντησή του για την υπόθεση Γεωργίου, ο κ. Κύρτσος λέει ξεκάθαρα ότι η Δικαιοσύνη είναι αναξιόπιστη, παραδέχεται τις πολιτικές επιρροές της ΝΔ στο θεσμό, ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τις δικαστικές αποφάσεις για συντεχνιακή λογική».

«Αναμένουμε από τον επικεφαλής της ΝΔ, κ. Μητσοτάκη, να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Κύρτσου», τόνιζε τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ 1, είχε πει χαρακτηριστικά: «Η δικαιοσύνη είχε επιρροές πολιτικές επί ΝΔ, έχει επιρροές πολιτικές επί ΣΥΡΙΖΑ, και για να βγάλει μια απόφαση η δικαιοσύνη θέλει και 10-15 χρόνια και αυτός είναι και ένας παράγοντας που δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση».

Η απάντηση Κύρτσου

Άμεση ήταν η αντίδραση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, ο οποίος μέσω Facebook σχολίασε τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Άλλα είπα για τα διαχρονικά προβλήματα της Δικαιοσύνης και άλλα κατάλαβαν ή υποκρίνονται ότι κατάλαβαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τους παρακολουθήσω στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού, είναι φανερό όμως ότι δεν θέλουν να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας του δημοσίου διαλόγου.

Δυστυχώς, όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλύτερες γίνονται οι θυσίες του ελληνικού λαού, ενώ μικραίνει το οικονομικό αποτέλεσμά τους».Σχόλια