«Σεισμός» στην αυτοκρατορία της Toshiba με ισολογισμούς-μαϊμού – Εκατομμύρια μέτοχοι τα θύματα – Παραίτηση του προέδρου

«Σεισμός» στην αυτοκρατορία της Toshiba με ισολογισμούς-μαϊμού – Εκατομμύρια μέτοχοι τα θύματα – Παραίτηση του προέδρου

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις δείχνει να παίρνει το σκάνδαλο της Toshiba, μετά από τις λεπτομέρειες που αρχίσουν να έρχονται στο φως και τις παραιτήσεις των πλέον κορυφαίων κεφαλών της εταιρίας.

Σήμερα, κάτω από το αδιάσειστα στοιχεία της υπόθεσης που προέκυψαν από τη σχετική οικονομική έρευνα, τόσο ο εκτελεστικός πρόεδρος του ιαπωνικού ηλεκτρονικού κολοσσού Hisao Tanaka, όσο και ο ο αντιπρόεδρος Norio Sasaki αναγκάστηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, καθώς ήταν οι άμεσα υπεύθυνοι για πλασματική διόγκωση των κερδών της εταιρείας, εξαπατώντας εκατομμύρια μετόχους ανά τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, ανεξάρτητη επιτροπή η οποία πραγματοποίησε έλεγχο στα οικονομικά της εταιρίας, διαπίστωσε πως, με τεχνητούς τρόπους, τα κέρδη της είχαν εμφανιστεί σε τριπλάσια μεγέθη από τα πραγματικά, και συγκεκριμένα αυξημένα κατά 1,22 δισ. δολάρια!
Αλλαγές στην κορυφή της Toshiba προκάλεσε οικονομική έρευνα που έγινε τις τελευταίες ημέρες.

Τον Tanaka διαδέχεται ο πρόεδρος Masashi Muromachi. Η ίδια η Toshiba δεν προχώρησε σε κάποια λεπτομερή ανακοίνωση, αρκούμενη απλώς να εκφράσει τη.. «βαθιά της λύπη»!Σχόλια