Σκάνδαλο με υπόθεση δωροδοκίας στο Μουντιάλ για την πρόκριση

Σκάνδαλο με υπόθεση δωροδοκίας στο Μουντιάλ για την πρόκριση

Την δωροδοκία προσπάθησε να κάνει o πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ελ Σαλβαδόρ, ο οποίος ενήργησε για το συμφέρον της Ονδούρας, έπειτα από εντολή ανωτέρου του. Η ομάδα του Καναδά θέλει νίκη με ευρύ σκορ για να προχωρήσει στην επόμενη φάση των προκριματικών και να αφήσει εκτός την Ονδούρα.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας του Ελ Σαλβαδόρ, Νέλσον Μπονίγια υποστήριξε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δέχθηκαν πρόταση για μεγάλο χρηματικό ποσό, ώστε να παλέψουν για τη νίκη, την ισοπαλία ή έστω την ήττα με 1-0, προκειμένου να ευνοηθεί από το αποτέλεσμα η Ονδούρα.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τ’υπου, ακούστηκε και δεκάλεπτη ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία, στην οποία ο πρώην πρόεδρος υπόσχεται χρήματα σε όλους τους παίκτες, ανάλογα με το χρόνο συμμετοχής τους στον αγώνα, με βασικό στόχο να μην πετύχει ο Καναδάς τα γκολ που χρειάζεται για να προκριθεί.

«Κάνουμε αυτή την καταγγελία για να αποδείξουμε πως δεν έχουμε καμιά σχέση με αυτά τα κυκλώματα και υποστηρίζουμε με σθένος τη διαφάνεια στο ποδόσφαιρο» ήταν τα λόγια του Μπονίγια. Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Ελ Σαλβαδόρ «La Prensa Grafica» ο συγκεκριμένος άνδρας (επιχειρηματίας στο επάγγελμα), είναι ο Ρικάρντο Παντίγια, ο οποίος με δηλώσεις του διέψευσε τις καταγγελίες των παικτών και μάλιστα υποστήριξε πως αυτοί τον προσέγγισαν, ζητώντας χρηματικό ποσό για να βοηθήσουν την Ονδούρα να προχωρήσει στα προκριματικά.

Η FIFΑ αναμένεται να διεξάγει έρευνα για το περιστατικό που φέρεται να συνέβη τρεις ημέρες πριν από τον κρίσιμο αγώνα της Πέμπτης στη ζώνη της Κεντρικής και Βόρειας Αμερική (CONCACAF).

 Σχόλια