Σκάνδαλο με τους δανειστές: Προαπαιτούμενο η απαλλαγή τριών ξένων μελών του ΤΑΙΠΕΔ από ποινικές διώξεις

Σκάνδαλο με τους δανειστές: Προαπαιτούμενο η απαλλαγή τριών ξένων μελών του ΤΑΙΠΕΔ από ποινικές διώξεις

Απίστευτο και όμως συνέβη! Την αμνήστευση τριών μελών του ΤΑΙΠΕΔ ξένης υπηκοότητας ζήτησαν με αναφορά τους οι δανειστές έπειτα από την συμφωνία που επετεύχθη στις 24 Μαΐου .

Η αμνήστευση αυτή μάλιστα αποτελεί μέρος των «προαπαιτούμενων» της συμφωνίας της 24ης Μαΐου με το μητρώο των τριών πρώην στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ να είναι «αμαυρωμένο» λόγω  απιστίας στις υπηρεσίες τους.

Ποιοι είναι οι τρεις «εκλεκτοί»;

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες πρόκειται για έναν Ιταλό, έναν Ισπανό και ένα Σλοβάκο οι οποίοι  βάση πορίσματος με τις ενέργειες τους το 2013 προκάλεσαν ζημιά ύψους 580 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, προχωρώντας σε θετική επικύρωση 28 συμβάσεων για την πώληση και επαναμίσθωση ισάριθμων ακινήτων του Δημοσίου.

Ωστόσο, τον Ιανουάριο  2014 και έπειτα από την ζημιά εκατομμυρίων που προκάλεσαν οι εν λόγω κύριοι, η υπόθεση ανακινήθηκε από τους δικηγόρους, Ευάγγελο Τσουρούλη, Ιωάννη Καρδαρά και τον Ιωάννη Βρέλλο με μηνυτήρια αναφορά τους στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με τον τελευταίο μάλιστα (Ιωάννη Βρέλλο) μέσα από ένα εισαγγελικό πόρισμα 200 σελίδων να κάνει λόγο για επωφελή διαδικασία εκ των τριών πρώην μελών του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων.

Εν τέλει μετά την κλήση για απολογία και την άσκηση ποινικών διώξεων η Εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες στους τρεις εμπλεκόμενους, με την υπόθεση ωστόσο να βρίσκεται ακόμη στον «πάγο»  λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης που έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα τον μη ορισμό δικάσιμου, αλλά και την εκμετάλλευση από πλευράς των δανειστών και εταίρων της Ελλάδας.

Τι απαντά η Κυβέρνηση

Από την μεριά της η κυβέρνηση κάνει λόγο για «δυσφορία» στα κυβερνητικά κλιμάκια λόγω των απαιτήσεων από μεριάς δανειστών και μάλιστα στέλνουν σαφές μήνυμα πως ουδείς δεν είναι διατεθειμένος να συναινέσει σε τέτοιου είδους αμνηστίες.

Επιπλέον, η σημερινή διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ γνωστοποιεί ότι δεν έχει καμία διάθεση να στηρίξει στελέχη προηγούμενων διοικήσεων που μάλιστα ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη, καθώς τα αδικήματα που βαραίνουν τα τρία πρώην στελέχη κρίνονται ιδιαίτερα σοβαρά και δημιουργούν θέματα- προβλήματα νομικής και ηθικής φύσεως στα κυβερνητικά κλιμάκια.

Διαβάστε επίσης:

Το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να προχωρά διαδικασίες παραχώρησης της Μαρίνας ΑλίμουΣχόλια