Σκύλος – φύλακας-άγγελος σώζει νεογέννητο που είχε εγκαταλειφθεί στο δρόμο (φωτό)

Σκύλος – φύλακας-άγγελος σώζει νεογέννητο που είχε εγκαταλειφθεί στο δρόμο (φωτό)

Τύχη βουνό είχε μέσα στην ατυχία του ένα νεογέννητο κοριτσάκι που είχε εγκαταλειφθεί σε δρόμο της επαρχίας Τσον Μπούρι Μουάνγκ στην Ταϊλάνδη, καθώς βρήκε το δικό του «φύλακα –άγγελο» στη μορφή ενός αδέσποτου σκύλου.

moro

Σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα, η σκυλίτσα Νομ Σοντ, το όνομα της οποίας σημαίνει «φρέσκο γάλα», εντόπισε το νεογέννητο κοντά σε κάποιους κάδους, και όχι μόνο κατάφερε να ειδοποιήσει τους περαστικούς, αλλά και να το προστατεύσει από άλλους σκύλους.

1

Μάλιστα, όπως περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας – κάτοικος της περιοχής, την ώρα που επέστρεφε στην οικία του παρατήρησε μία αγέλη σκύλων που περιεργάζονταν κάτι που έμοιαζε με πακέτο.

Ανάμεσα τους σκύλους και η ανοιχτόχρωμη σκυλίτσα, Νομ Σοντ, η οποία έδειχνε να είναι προστατευτική απέναντι στο «πακέτο», και προσπαθώντας να το απομακρύνει από τα άλλα σκυλιά, το πήρε στο στόμα της και πήγε λίγο πιο εκεί.

Τότε, ο Νόι Πονγκσακόρν, ο άνθρωπος που βρισκόταν στο σημείο και περιέγραψε αργότερα στις αρχές την ιστορία, άκουσε κλάμα μωρού, και έτσι κατάλαβε πως το αντικείμενο που προσπαθούσε να προστατέψει η Νομ Σοντ δεν ήταν κάποιο κουτί, αλλά ένα ζωντανό μωρό!

Η μικρή έμοιαζε να έχει γεννηθεί πρόωρα, ενώ έφερε εκδορές και δαγκωνιές από σκύλο, ωστόσο ήταν ζωντανή, έτσι ο άνδρας την μετέφερε στο νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με μαρτυρίες περαστικών, λίγη ώρα νωρίτερα μια γυναίκα είχε περάσει και είχε αφήσει κάτι στον δρόμο, κοντά στους κάδους.

Οι αρχές διενεργούν έρευνα για τον εντοπισμό της γυναίκας που εγκατέλειψε το μικρό κοριτσάκι, ενώ για να ανταμείψουν την Νομ Σοντ για την καλή της πράξη, της δώρισαν ένα κολάρο αλλά και ένα ψητό κοτόπουλο.

doggyΣχόλια