Σκληρή απάντηση Φουρλεμάδη για την υπόθεση της ‘Αλληλεγγύης’

Σκληρή απάντηση Φουρλεμάδη για την υπόθεση της ‘Αλληλεγγύης’

Σκληρή απάντηση δίνει ο διευθύνων σύμβουλος της DEMCO, κ. Δημήτρης Φουρλεμάδης, σχετικά με την είδηση της παραπομπής του για την υπόθεση της ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Σε αυτήν επικαλείται αμετάκλητες αποφάσεις ανώτατων Δικαστηρίων που αποδεικνύουν ότι το δήθεν «σκάνδαλο» αφορά μια διαφορά ιδιωτικού δικαίου αλλά και τρεις απόφάσεις που τον απαλάσσουν από οποιαδήποτε κατηγορία. Ο κ. Φουρλεμάδης αφήνει σαφείς αιχμές για την χρονική στιγμή που αποκαλύπτεται η «είδηση» (την στιγμή που μαίνεται ο «πόλεμος» για τις τηλεοπτικές άδειες), «πριν ακόμη καθαρογραφεί το Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών» όπως λέει χαρακτηριστικά, ενώ δηλώνει βέβαιος για την απόδειξη της αθωότητας του στις δικαστικές αίθουσες.

«… Θα αναδειχθεί η μόνη και πραγματική αλήθεια, ότι δηλαδή η Αλληλεγγύη ήταν ένας διεθνούς βεληνεκούς ανθρωπιστικός Οργανισμός, που προσέφερε ουσιαστική βοήθεια και ανακούφιση σε εκατοντάδες χιλιάδες αναξιοπαθούντες στον κόσμο τόσο εντός όσο και εκτός της ελληνικής επικράτειας», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Όπως και με την εισαγγελική πρόταση, έτσι και τώρα, πριν ακόμη καθαρογραφεί το Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο δημοσιογραφικός και πάλι ζήλος αποκαλύπτει με βαρύγδουπους τίτλους τη παραπομπή μου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, χωρίς μάλιστα να γίνεται σεβαστό για άλλη μία φορά το δικαίωμά μου στην προσωπικότητα και το τεκμήριο της αθωότητας.

Βλέπω όμως και πάλι ότι αποσιωπάται επιμελώς σε κάθε αναφορά αυτών που αναπαραγάγουν τέτοιες ειδήσεις ότι μία ιδιωτικού δικαίου διαφορά, όπως έχει κριθεί με δύο αμετάκλητες αποφάσεις ανώτατου Δικαστηρίου (Ελεγκτικού Συνεδρίου: αποφάσεις 3339/2011 και 3340/2011), έχει ατυχώς ποινικοποιηθεί και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. Ακόμη αποσιωπάται:

i) Ότι με την με αρ. 4887/2013 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε την ουσία της υπόθεσης, έχω ήδη δικαιωθεί επί ανακοπής μου κατά της ταμειακής βεβαίωσης της αρμόδιας ΔΟΥ , και κρίθηκε ότι δεν έχω καμία απολύτως ευθύνη έναντι του Δημοσίου και βεβαίως δεν έχω ευθύνη και ως διαχειριστής της ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ii) Ότι με την υπ’ αριθμ. 66951/2013 αμετάκλητη (ποινική) απόφαση του Τριμελούς Πλη/κείου Αθηνών, κρίθηκα αθώος της κατηγορίας της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, που αφορούν τα ίδια χρηματικά ποσά για τα οποία τώρα παραπέμπομαι.

iii) Ότι με την υπ’ αριθμ. 6092/12 αμετάκλητη απόφαση του Μ/λούς Πλημ/κείου Πειραιά κρίθηκα αθώος της κατηγορίας ως προς την ακαταλληλότητα των τροφίμων της επισιτιστικής βοήθειας.

Τέτοιες όμως αναφορές είναι βέβαιο ότι αμαυρώνουν το τεράστιο έργο φιλανθρωπίας της Αλληλεγγύης, η οποία σαν Οργανισμός ανέλαβε να μεταφέρει σε όλο το κόσμο μέσω της προσφοράς το μήνυμα αγάπης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το μήνυμα αυτό τώρα καλούμαι να μεταφέρω και να υπερασπιστώ και εντός των δικαστικών αιθουσών, όπου θα αποδειχθεί η αθωότητα μου και θα αναδειχθεί η μόνη και πραγματική αλήθεια, ότι δηλαδή η Αλληλεγγύη ήταν ένας διεθνούς βεληνεκούς ανθρωπιστικός Οργανισμός, που προσέφερε ουσιαστική βοήθεια και ανακούφιση σε εκατοντάδες χιλιάδες αναξιοπαθούντες στον κόσμο τόσο εντός όσο και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Μέχρι τότε καλώ όλους να σεβαστούν το τεκμήριο της αθωότητας μου και να αφήσουν απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη, την οποία τιμώ και σέβομαι απεριόριστα, να επιτελέσει το καθήκον της».Σχόλια