Σκόπελος: Τουρίστας εντόπισε ενεργή νάρκη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Σκόπελος: Τουρίστας εντόπισε ενεργή νάρκη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ενεργή νάρκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε σε άριστη κατάσταση, τυχαία, πριν από ένα περίπου μήνα στο Λουτράκι της Γλώσσας Σκοπέλου και καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να εξουδετερωθεί.

Σύμφωνα με το Ταχυδρόμο της Μαγνησίας, η νάρκη, που δεν έχει διαβρωθεί, εντοπίστηκε από παραθεριστή ο οποίος παρατηρούσε το βυθό με μάσκα και ειδοποιήθηκε αμέσως η Λιμενική αρχή του νησιού. Το εύρημα εντοπίστηκε σε βάθος 7 μέτρων και σε απόσταση 70 περίπου μέτρων από την ακτή.

Στην περιοχή έσπευσαν άνδρες της ομάδας υποβρύχιων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, μετά από σχετική ειδοποίηση του Λιμεναρχείου Σκοπέλου, οι οποίοι καταδύθηκαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι η νάρκη είναι ενεργή, καθώς δεν έχει υποστεί διάβρωση. Η εξουδετέρωση  της νάρκης πάντως και η μετακίνησή της στάθηκε αδύνατη, επειδή σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα υποβρύχια καλώδια της ΔΕΗ, μέσω των οποίων ηλεκτροδοτείται το νησί.

Γι’ αυτό το λόγο, η Λιμενική αρχή Σκοπέλου απέστειλε έγγραφο στους υπευθύνους της ΔΕΗ, ζητώντας την απομάκρυνση των καλωδίων από το συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να επαναληφθεί και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, η διαδικασία εξουδετέρωσης της νάρκης.

«Στο μεταξύ έχουμε επισημάνει τη νάρκη με σημαδούρες και φυλάσσεται το σημείο όπου εντοπίστηκε, από όργανα της υπηρεσίας μας, προκειμένου να αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας, η προσέγγιση οποιουδήποτε»επεσήμανε με δήλωσή του στον Ταχυδρόμο ο Λιμενάρχης Σκοπέλου, Γιώργος Γκάρας.

 Σχόλια