Σκοπιμότητες «βλέπει» ο δικηγόρος της Λίνας Στουρνάρα πίσω από τον έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας της

Σκοπιμότητες «βλέπει» ο δικηγόρος της Λίνας Στουρνάρα πίσω από τον έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας της

«Σοβαρές δικονομικές αταξίες» των οποίων η ύπαρξη «οδηγεί το μυαλό σε σκοπιμότητες» «βλέπει» ο δικηγόρος της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σπύρος Μουζακίτης, πίσω από τον έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας της Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον BHMA FM, ο κ. Μουζακίτης εξήγησε ότι η πρώτη και σοβαρότερη δικονομική αταξία είναι ότι, από τη στιγμή που για το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και υπάρχει εκκρεμής δικογραφία σε ειδικό ανακριτή, η δικονομία λέει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία άλλη ανακριτική πράξη από κανέναν άλλο, παρά μόνο από αυτόν τον ειδικό ανακριτή.

Παράλληλα, ο κ. Μουζακίτης σημείωσε ότι στο πλαίσιο του ελέγχου, ούτε τα μέλη του κλιμακίου της οικονομικής αστυνομίας αλλά ούτε ο παριστάμενος εισαγγελέας επέδειξαν υπηρεσιακή ταυτότητα, και ότι τα αστυνομικά όργανα είχαν στα χέρια τους ένα ανεπικύρωτο φωτοαντίγραφο της εισαγγελίας πρωτοδικών του τμήματος της εισαγγελίας διαφθοράς, που είχε εκδοθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε επίσης «ανεπίτρεπτο» το γεγονός ότι, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα, «έξω από το σπίτι υπήρχε κουστωδία δημοσιογράφων και καμερών. Έγινε σόου».

«Πρέπει να γίνει άμεσα προκαταρκτική εξέταση για το ποιος διέρρευσε τη διεξαγωγή της επιχείρησης. Ποιος είναι εκείνος που διέρρευσε αυτή την πληροφορία για μια πράξη που σύμφωνα με τη δικονομία διέπεται από την αρχή της απολύτου μυστικότητας», τόνισε ο κ. Μουζακίτης και πρόσθεσε: «Ήθελαν να κάνουν κάποιο φορολογικό έλεγχο; Ας μας έστελναν μια πρόσκληση, όπως κάνουν οι ΔΟΥ, γιατί το μόνο που συγκέντρωσαν ήταν φορολογικά στοιχεία».

Ακόμη, σημείωσε ότι στις 13 ή 14 Σεπτεμβρίου επιδόθηκε ένα εξώδικο της κ. Νικολοπούλου-Στουρνάρα σε έντυπο, στο οποίο, όπως είπε, «γράφονταν φανταστικά και δυσφημιστικά πράγματα» και συγχρόνως με αυτό έγινε και η εισαγγελική παραγγελία.

«Αυτά όλα με κάνουν να σκέπτομαι το ενδεχόμενο σκοπιμοτήτων. Λυπάμαι για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοί», κατέληξε ο κ. Μουζακίτης, ο οποίος προανήγγειλε ότι «θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες γιατί αυτές οι πράξεις είναι άκυρες και αμφιβόλου δικονομικής νομιμότητας».

Διαβάστε επίσης: Γύρω-γύρω όλοι και στην μέση η ΔικαιοσύνηΣχόλια