Σκουρλέτης: Οι εξελίξεις οδηγούν σε εκλογές μέσα στο 2015 – Αποκλείεται ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Σκουρλέτης: Οι εξελίξεις οδηγούν σε εκλογές μέσα στο 2015 – Αποκλείεται ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

«Οι εξελίξεις οδηγούν σε εκλογές μέσα στο 2015» διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με το προεδρείο του ΣΕΒ.

Ο κ. Σκουρλέτης, παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, τονίζοντας ότι θα διατηρηθεί ο έλεγχος του Δημοσίου στην εταιρία, με διασφάλιση παράλληλα των όρων ισότιμης πρόσβασης όλων των παραγωγών ενέργειας στα δίκτυα.

Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις του ΥΠΑΠΕΝ με τους εκπροσώπους των Θεσμών σε τεχνικό επίπεδο αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο, με κύριο αντικείμενο το θέμα του ΑΔΜΗΕ, καθώς τα υπόλοιπα θέματα που σχετίζονται με τον ανταγωνισμό στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, θα συζητηθούν σε επόμενο στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης προβλέπει ιδιωτικοποίηση για τον ΑΔΜΗΕ ή, εναλλακτικά μέτρα που οδηγούν σε ισοδύναμο αποτέλεσμα για τον ανταγωνισμό.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αναφέρθηκε τέλος και στο φερόμενο ως σχέδιο «Β» του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι δεν υπήρξε τέτοιο σχέδιο ούτε είχε συζητηθεί σε συλλογικό επίπεδο, καθώς είναι δεδομένη η θέση της κυβέρνησης για την παραμονή στο ευρώ.

Πρόσθεσε δε ότι από το 2012 γίνονται μελέτες για τις επιπτώσεις εξόδου από την Ευρωζώνη, αλλά οι μελέτες δε συνιστούν σχέδιο, και ότι γίνεται προσπάθεια συστηματικής υπονόμευσης της κυβέρνησης από συστημικά μέσα διαπλοκής που έχουν πάρει διαζύγιο από τη δημοσιογραφία και τη δεοντολογία.Σχόλια