Σόιμπλε: Δε συμφέρουν την Ελλάδα οι δηλώσεις Τσίπρα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης

Σόιμπλε: Δε συμφέρουν την Ελλάδα οι δηλώσεις Τσίπρα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης

Τέτοιες δηλώσεις «δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας» σχολίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο της συνεδρίασης του ECOFIN, αναφερόμενος σε όσα είπε εχθές ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης.

«Η στάμνα δεν πρέπει να πηγαίνει στο πηγάδι τόσο συχνά μέχρι να σπάσει. Αυτό δεν είναι ευνοϊκό για την στάμνα», παρατήρησε ο Γερμανός υπουργός.

Με τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Σόιμπλε απάντησε εμμέσως στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εχθές σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε επικρίνει τον ρόλο του ΔΝΤ ως «μη εποικοδομητικό», καλώντας το ίδιο το Ταμείο να αποφασίσει εάν θέλει να συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας.

«Όταν έρχονται στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι του Ταμείου, ζητούν πράγματα που δεν τα θέλουν οι Ευρωπαίοι, και όταν μιλούν με τους Ευρωπαίους ζητούν πράγματα που δεν τα θέλουμε εμείς», είχε επισημάνει ακόμη σχετικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας προτάσσει ως βασική προϋπόθεση για την έγκριση του νέου προγράμματος τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό.Σχόλια