Σόιμπλε: Η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει τη σημασία της, αν δεν επιλυθεί η διαμάχη για το προσφυγικό

Σόιμπλε: Η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει τη σημασία της, αν δεν επιλυθεί η διαμάχη για το προσφυγικό

«Υπάρχει μόνο μια ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό ζήτημα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η Ευρώπη να χάσει την σημασία της, εάν δεν επιλυθεί η διαμάχη στο εσωτερικό της.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ευρώπης, ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε την έκκλησή του για εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

«Πρέπει να προσέξουμε ώστε η Ευρώπη να θεωρείται σημαντική», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο, ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των χωρών της G-20 που αρχίζει την Πέμπτη στη Σαγκάη.

Παράλληλα, ζήτησε «δραματική» μείωση του αριθμού των προσφύγων, «διαφορετικά δε θα τα καταφέρουμε πια».

Ακόμη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι η χώρα του κατά την πρόσφατη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για την Συρία δεσμεύθηκε να διαθέσει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα τρίτο της συνολικής βοήθειας και πρόσθεσε: «Ενθάρρυνα την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για αυτή την δέσμευση. Τώρα θα προσκαλέσουμε και άλλους να κάνουν κάτι περισσότερο».Σχόλια