Σοκ! Ο Καμικάζι που αιματοκύλησε το Μετρό στις Βρυξέλλες είχε περάσει από την Ελλάδα

Σοκ! Ο Καμικάζι που αιματοκύλησε το Μετρό στις Βρυξέλλες είχε περάσει από την Ελλάδα

Λίγες μέρες μετά την πληροφορία πως στο διαμέρισμα στο Παγκράτι, όπου είχε βγει καταφύγιο ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ κατά το πέρασμά του από την Ελλάδα, βρέθηκε χάρτης του αεροδρομίου των Βρυξελλών Ζάβεντεμ, όπου έγινε η διπλή επίθεση αυτοκτονίας το πρωί της περασμένης Τρίτης, τώρα έρχεται στο φως και η πληροφορία πως από την Ελλάδα (με μια εβδομάδα διαφορά από τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ) είχε περάσει και ο Χαλίντ Μπακράουι, ο νεαρός άνδρας που ανατινάχθηκε στο σταθμό Μάλμπεκ του Μετρό.

Η αποκάλυψη έρχεται από το Sky Italia, που επικαλούμενο πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μεταδίδει ότι ο Χαλίντ ελ Μπαρκάουι είχε φτάσει στην Ελλάδα μέσω της Ιταλίας τον Ιούλιο του 2015. Σύμφωνα με το ιταλικό μέσο, ο ελ Μπακράουι έφτασε στις 23 Ιουλίου 2015 στο Τρεβίζο με πτήση της Ryanair από τις Βρυξέλλες. Το εισιτήριό του, το είχε πληρώσει με πιστωτική κάρτα η οποία είχε εκδοθεί στο όνομα «Αμπντεραχμάν Μπεναμόρ», ενώ για το ταξίδι είχε χρησιμοποιήσει βελγική ταυτότητα.

Πέρασε τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας και στις 06:00 το επόμενο πρωί, στις 24 Ιουλίου 2015, πήρε την πτήση της εταιρίας Volotea με προορισμό την Αθήνα.

Μια εβδομάδα αργότερα, τον Αύγουστο 2015, στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Πάτρα είχε βρεθεί και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος επίσης ταξίδεψε στην Ελλάδα από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα έφτασε με καράβι από το Μπάρι.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που θεωρείται ένας από τους εγκεφάλους της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες, συνελήφθη στο Μόλενμπεκ (όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε) από τις βελγικές αρχές και κατά την ανάκρισή του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με το μακελειό αλλά και με τους καμικάζι αυτοκτονίας, τους αδερφούς Μπακράουι και τον Ναζρίμ Λαχράουι.

Ωστόσο, σε διαμέρισμα της περιοχής Φορέ του Βελγίου, το οποίο είχε νοικιάσει με ψεύτικη ταυτότητα ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, είχαν βρεθεί αποτυπώματα και DNA του Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, δεν αποκλείεται οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες να σχεδιάστηκαν το καλοκαίρι του 2015.

 Σχόλια