Σοκάρουν οι φωτογραφίες: Βίδες, καρφιά και μεταλλικά κομμάτια χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες

Σοκάρουν οι φωτογραφίες: Βίδες, καρφιά και μεταλλικά κομμάτια χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Σοκάρουν τα ευρήματα των γιατρών από τα σώματα των εκατοντάδων τραυματιών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο.

Πρόκειται για βίδες, καρφιά και άλλα μεταλλικά αντικείμενα που αφαίρεσαν οι γιατροί από τα θύματα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης Λουβέν.

Οι γιατροί έδειξαν τα αποτρόπαια ευρήματα  στο βασιλικό ζεύγος του Βελγίου που επισκέφθηκε τους τραυματίες στο νοσοκομείο Campus Gasthuisberg UZ

Διαψεύδουν τον Ερντογάν οι Βέλγοι

Σε διάψευση όσων είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ότι δηλαδή «η Τουρκία είχε απελάσει έναν από τους δράστες των επιθέσεων των Βρυξελλών στην Ολλανδία, όχι στο Βέλγιο, όπως ισχυρίστηκε η Άγκυρα, ενώ οι βελγικές αρχές δεν ήταν ενήμερες για τις πιθανές σχέσεις του με την τρομοκρατία», προχώρησε ο βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Κουν Χέενς.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει ότι οι τουρκικές αρχές είχαν συλλάβει τον έναν από τους υπόπτους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες στα σύνορα με τη Συρία και τον είχαν απελάσει στο Βέλγιο, όμως οι βελγικές αρχές αψήφησαν τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας και τον άφησαν ελεύθερο.

Ο κ. Χέενες απάντησε χαρακτηριστικά: «Τότε δεν είχαμε καμιά πληροφορία σχετικά με τους δεσμούς αυτού του προσώπου με την τρομοκρατία. Επρόκειτο για ένα πρόσωπο που είχε καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα κι απελευθερώθηκε υπό όρους. Όταν απελάθηκε, εάν όλα συνέβησαν όπως μου τα μετέφεραν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, απελάθηκε στην Ολλανδία, όχι στο Βέλγιο».

Οι τρομοκράτες των Βρυξελλών είχαν ως στόχο τα πυρηνικά του Βελγίου

Όπως αποκαλύπτει η βελγική ενημερωτική ιστοσελίδα DH, οι τρομοκράτες αναγκάστηκαν να δράσουν πιο γρήγορα γιατί είχαν αντιληφθεί ότι έχουν περικυκλωθεί από την αστυνομία μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ. Στην πραγματικότητα τα σχέδια τους ήταν να χτυπήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου. Μάλιστα κατά τις έρευνες των αρχών βρέθηκε βίντεο στο οποίο οι τρομοκράτες κατέγραφαν τις κινήσεις του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών!

Δεν έδωσαν την απαραίτητη βαρύτητα οι Αρχές

Δημοσίευμα της ισραηλινής Haaretz υποστηρίζει ότι οι αρχές της χώρας καθώς και οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες γνώριζαν ότι θα γίνουν άμεσα κάποιες ενέργειες είτε στο αεροδρόμιο είτε στο μετρό. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στη βελγική πρωτεύουσα, οι αρχές της χώρας δεν έδωσαν την απαραίτητη βαρύτητα στις πληροφορίες που είχαν και αδιαφόρησαν απέναντι στην έγκαιρη και λεπτομερή ενημέρωση που είχαν.Σχόλια