Σωματοφύλακας του Ολάντ πυροβόλησε μέσα στο προεδρικό μέγαρο

Σωματοφύλακας του Ολάντ πυροβόλησε μέσα στο προεδρικό μέγαρο

Σημαντικά εμφανίζονται να είναι τα κενά στην προσωπική ασφάλεια του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, σωματοφύλακας του προέδρου πυροβόλησε κατά λάθος εντός του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με την αποκάλυψη της Le Monde που επικαλείται πηγές της προεδρικής φρουράς, στις 10 Απριλίου ένα μέλος της προσωπικής ασφάλειας του Ολάντ έριξε κατά λάθος το όπλο του με αποτέλεσμα εκείνο να εκπυρσοκροτήσει μια φορά κοντά σε τουαλέτα του ισογείου στο προεδρικό μέγαρο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Ολάντ δε βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εντός του κτιρίου.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται και ότι όταν ο Ολάντ ανέλαβε το 2012 το προεδρικό αξίωμα, μείωσε τα μέλη της προσωπικής του ασφάλειας από 93 σε 60, γεγονός στο οποίο μπορεί να οφείλεται η παρουσία κενών στην ασφάλεια του Γάλλου προέδρου.

Επιπλέον, πηγές από το προεδρικό μέγαρο υποστηρίζουν, ότι ορισμένοι από τους σωματοφύλακες δεν έχουν καν υποβληθεί στους προβλεπόμενους ιατρικούς ελέγχους, αλλά και ότι η βασική εκπαίδευση στον τομέα της ασφάλειας έχει παραβλεφθεί.

Το Ελιζέ, πάντως, προέβη σε μία ανακοίνωση διαψεύδοντας ότι η ασφάλεια του Γάλλου προέδρου τίθεται με οποιοδήποτε τρόπο σε κίνδυνο. «Η ασφάλεια του προέδρου είναι απόλυτα εγγυημένη σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή και σε οποιοδήποτε χώρο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.Σχόλια