Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Εύβοια, Σποράδες και Λέσβο (video)

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Εύβοια, Σποράδες και Λέσβο (video)

«Θαμμένες» στο χιόνι παραμένουν για ακόμη μία ημέρα πολλές περιοχές της χώρας, με τα προβλήματα να είναι εντονότερα στην Εύβοια, τις Σποράδες και τη Λέσβο.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει από το βράδυ της Δευτέρας όλη τη χώρα «χτύπησε» ξανά την Αλόννησο και τη Σκόπελο, επιδεινώνοντας την ήδη άσχημη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των Σποράδων.

Άλλωστε, η Αλόννησος έχει κηρυχθεί από χτες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Πέτρο Βαφίνη, σήμερα αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια απεγκλωβισμού 12 οικογενειών από αγροικίες.

https://www.youtube.com/watch?v=r7cYP8j0fUo

Θαμμένη κάτω από το χιόνι παραμένει και η Κύμη, αλλά και άλλες περιοχές στην Εύβοια. Μάλιστα με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη τέθηκε  σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η Δημοτική Ενότητα Διρφύων του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκλήθηκαν από τη σφοδρή χιονόπτωση.

Μηχανήματα προσπαθούν να απεγκλωβίσουν κατοίκους, αλλά οι συνεχείς χιονοπτώσεις και ο παγετός δεν καθιστούν εύκολο το έργο των συνεργείων.

https://www.youtube.com/watch?v=VjjOfb874SI

Πηγή video: protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

«Δείτε πώς ζουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα» – Το video από τη Μόρια που κάνει τον γύρο του κόσμουΣχόλια