«Σπάει» τα ρεκόρ ο Μάικλ Τζάκσον, και μετά θάνατον!

«Σπάει» τα ρεκόρ ο Μάικλ Τζάκσον, και μετά θάνατον!

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο συνεχίζει να σπάει ο Μάικλ Τζάκσον, ακόμη και μετά θάνατον.

Συγκεκριμένα ο δίσκος του Thriller έγινε σήμερα ο πρώτος δίσκος που πούλησε περισσότερα από 30 εκατ. αντίτυπα στις ΗΠΑ.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1982 και είναι το πρώτο άλμπουμ που έγινε «30 φορές πλατινένιο», ανακοίνωσε η Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών των ΗΠΑ (RIAA).

Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους δέκα Αμερικανούς έχει αγοράσει ένα αντίτυπο του άλμπουμ.

«Μα τι εξαιρετική επιτυχία, είναι η απόδειξη ότι το Θρίλερ συνεχίζει να καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και στην ιστορία της μουσικής», ανέφερε ο πρόεδρος της RIAA, Κέιρι Σέρμαν σε ένα δελτίο Τύπου.

Το Thriller θεωρήθηκε απίστευτη καινοτομία στον τομέα της μουσικής και του μάρκετινγκ όταν κυκλοφόρησε το 1982, κάτι που οδήγησε στην ανάδειξη του Μάικλ Τζάκσον σε βασιλιά της ποπ μουσικής.

Ο τραγουδιστής, που απεβίωσε το 2009, γνώριζε καλά πώς να εκμεταλλευτεί τις νέες δυνατότητες που πρόσφερε εκείνη την εποχή το μουσικό τηλεοπτικό δίκτυο MTV, που είχε μόλις είχε κάνει το ντεμπούτο του στο τηλεοπτικό τοπίο, προκειμένου να προωθήσει τη μουσική του μέσω των βίντεο κλιπ αλλά και των υψηλής ποιότητας συναυλιών.

Το συγκεκριμένο άλμπουμ περιλαμβάνει εννέα κομμάτια, όπως το Beat It και το Billie Jean, και ο Μάικλ Τζάκσον συγκέντρωσε 12 υποψηφιότητες Γκράμι εκ των οποίων τις 8 τιμήθηκε με το βραβείο.

Οι πωλήσεις του Thriller κατέγραψαν άνοδο μετά την επανέκδοσή του το 2008, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 25 ετών από την κυκλοφορία του, αλλά και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή, έναν χρόνο αργότερα.

Λιγότερο από δύο μήνες μετά τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον το Thriller είχε γίνει 29 φορές πλατινένιο.Σχόλια