Σπάνια συνάντηση ανθρώπου με γιγάντιο καλαμάρι – Εντοπίστηκε ζωντανό από ρώσους ναυτικούς (VIDEO)

Σπάνια συνάντηση ανθρώπου με γιγάντιο καλαμάρι – Εντοπίστηκε ζωντανό από ρώσους ναυτικούς (VIDEO)

Σίγουρα, «πιστεύοντας» τον Ιούλιο Βέρν, θα περιμέναμε ένα τέτοιο θαλάσσιο τέρας να ζει τουλάχιστον… «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα». Ωστόσο οι το συγκεκριμένο γιγάντιο καλαμάρι προτίμησε να ανέβει στην επιφάνεια και μάλιστα να διεκδικήσει για μεζέ ένα ψάρι που κρεμόταν από το σκάφος των ρώσων ναυτικών που, μόλις προχθές το εντόπισαν.

Μέχρι στιγμής, το ακριβές είδος στο οποίο ανήκει αυτό το τεράστιο καλαμάρι δεν έχει προσδιοριστεί ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες επιστημονικές απόψεις δεν δείχνει τόσο μεγάλο ώστε να ανήκει και καλαμάρια-κολοσσούς.

Οι ανθρώπινες επαφές με γιγάντια καλαμάρια είναι εξαιρετικά σπάνιες, και μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις, βρίσκονται νεκρά είτε επιπλέοντας στη θάλασσα είτε παγιδευμένα σε κάποια δίχτυα ψαράδων.

55b282ed120000580013b51b

Τα μήκη τους μπορεί να φτάσουν μέχρι 12-13 μέτρα, και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις όπως εκείνη που ανέφερε επίσημα το National Geographic έφτασε τα 18 ενώ το βάρος του υπολογίστηκε στον ένα τόνο !

Ωστόσο, για τα συγκεκριμένα τέρατα των ωκεανών που συνηθίζουν να ζουν σε… αβυσσαλέα βάθη, η επιστήμη και η βιολογία, μέχρι στιγμής γνωρίζουν ελάχιστα.Σχόλια