Σπίρτζης: Μόνο ο Ιησούς Χριστός θα έπαιρνε υπερχρεωμένες ΔΕΚΟ

Σπίρτζης: Μόνο ο Ιησούς Χριστός θα έπαιρνε υπερχρεωμένες ΔΕΚΟ

Τα χρέη των έξι επιπλέον ΔΕΚΟ που μεταφέρονται στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων επικαλέστηκε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου να πείσει φορείς και αντιπολίτευση ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπίρτζης, με αφορμή την περίπτωση των Κτηριακών Υποδομών Α.Ε. που έχουν οφειλές και εντάσσονται στο υπερταμείο, τόνισε ότι «δεν μπορεί ένας οργανισμός που δεν έχει περιουσία, που έχει απίστευτο χρέος και οφειλές από το παρελθόν να λέμε ότι πάει για ιδιωτικοποίηση. Αυτό είναι του Χουντίνι».

«Δεν μπορεί με τους κανόνες της αγοράς που επικαλείται η νεοφιλελεύθερη πτέρυγα και όσοι άλλοι τους σιγοντάρουν της Βουλής να υπάρχει ιδιώτης που θα πάρει εταιρεία με 800 εκατ. δάνειο και δεν έχει περιουσία. Μόνο ο Ιησούς Χριστός θα μπορούσε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο ίδιο κλίμα και ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος ζήτησε να λάβει το λόγο στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, για να πει ότι μπορεί οι έξι κρατικές ΔΕΚΟ (πρόκειται για τις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτηριακές Υποδομές ΑΕ, ΕΛΒΟ και Αττικό Μέτρο) να μεταφέρονται στο Υπέρ-Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι θα ιδιωτικοποιηθούν.

«Να διευκρινίσω κάτι: Μη θεωρείτε δεδομένο αυτό που προπαγανδιστικά ακούγεται από την αντιπολίτευση ότι η μεταφορά στο υπερταμείο σημαίνει ιδιωτικοποίηση. Η αντιπολίτευση δεν έχει επιλέξει τη συνεννόηση αλλά την υπονόμευση. Δε γίνεται η συζήτηση όταν ταυτίζεται η μεταφορά. Για τις ιδιωτικοποιήσεις υπάρχει το ΤΑΙΠΕΔ, που στη σύστασή του έχει σκοπό τις ιδιωτικοποιήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.Σχόλια