Σπίρτζης: Το τίμημα για το Ελληνικό έπρεπε να ήταν πολλαπλάσιο

Σπίρτζης: Το τίμημα για το Ελληνικό έπρεπε να ήταν πολλαπλάσιο

«Από αυτά που έχω πει στο παρελθόν δεν παίρνω πίσω ούτε μία λέξη. Το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά κατά τη γνώμη μου και με άλλες διαδικασίες, όχι με αυτές που έχει επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ», επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι το τίμημα για το Ελληνικό έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «έπρεπε τα χρήματα που θα ζητούσαμε για το Ελληνικό, σύμφωνα με την εκτίμηση που είχαμε κάνει, να είναι πολλαπλάσια για να πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους, γιατί αυτά τα χρήματα δεν έρχονται στη χώρα, πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους, έπρεπε ο σχεδιασμός να γίνει από το κράτος, και όχι από τον επενδυτή».

Μάλιστα, ερωτηθείς εάν το τίμημα των 915 εκατ. ευρώ είναι χαμηλό, ο κ. Σπίρτζης απάντηση ότι «και βέβαια είναι χαμηλό», συμπληρώνοντας ότι το τίμημα έπρεπε να είναι τρία δισ. ευρώ.

Ωστόσο, ο κ. Σπίρτζης, υπεραμυνόμενος των κυβερνητικών χειρισμών, σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρήκε έναν διαγωνισμό ολοκληρωμένο, με συγκεκριμένο τίμημα και συγκεκριμένες προβλέψεις, συμπληρώνοντας ότι «αυτό που έγινε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν να βελτιώσουμε όσο μπορούσαμε τους όρους του διαγωνισμού».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα, είπε ότι «υπάρχουν πράγματα που δεν πιστεύουμε, υπάρχουν και πράγματα που πιστεύουμε» και συμπλήρωσε: «Για αυτά που δεν πιστεύουμε, τα κάνουμε με βαριά καρδιά και προσπαθούμε να βελτιώσουμε συνεχώς τους όρους προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για να γίνει η οριστική αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας. Από εκεί και πέρα αυτό είναι το εθνικό καθήκον που έχουμε, θα έχει και η χώρα το δικαίωμα να ασκήσει τις πολιτικές που η κυβέρνηση που θα υπάρχει τότε, θα μπορεί να ασκήσει. Για να γίνει αυτό πρέπει να ολοκληρώσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους».

Διαβάστε επίσης: Δικαστική βόμβα: Οι πραγματογνωμοσύνες ‘δείχνουν’ ξεπούλημα του Ελληνικού

 Σχόλια