Στ. Θεοδωράκης στη DW: Αποτυχημένη η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης

Στ. Θεοδωράκης στη DW: Αποτυχημένη η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Deutsche Welle, και λέγοντας ότι η κυβέρνηση απέτυχε στη διαπραγματευτική της τακτική, και ότι μια συμφωνία έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, μέχρι το τέλος Μαρτίου.

«Ακόμη και μία κακή συμφωνία είναι καλύτερη από την απουσία συμφωνίας αυτήν τη στιγμή», υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «να μηνσυμπεριφέρονται κάποιοι είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη, ως τζογαδόροι».

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι σταθερή θέση του «είναι να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια». Ωστόσο, υποστήριξε πως «αν ο Αλ. Τσίπρας αδυνατεί να δώσει μία λύση, αν εξαρτάται πάρα πολύ η καθημερινή του κυβερνητική πρακτική από κάποιες παράταιρες συνιστώσες, οι οποίες τον τραβούν πότε προς την ακροδεξιά, πότε προς την ακροαριστερά, τότε να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να προσφύγει στις εκλογές».

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι οι 17 βουλευτές του Ποταμιού θα ψηφίσουν τη συμφωνία, καθώς μία κακή συμφωνία είναι καλύτερη από την απουσία συμφωνίας, και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να κόψουμε τις πρόωρες συντάξεις σε αυτή τη χώρα και θα πρέπει μέχρι να ορθοποδήσει η χώρα να υπάρχει ανώτατη σύνταξη. Δεν μπορεί να υπάρχουν συντάξεις 3.000 ευρώ και να συζητάμε για να κόψουμε τις συντάξεις των 400 ευρώ. Εμείς είπαμε να μην πειράξουμε τις κατώτατες συντάξεις, αλλά να βάλουμε ένα όριο στις ανώτερες συντάξεις».Σχόλια