Στ. Θεοδωράκης: Θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι

Στ. Θεοδωράκης: Θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι

«Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά το μαραθώνιο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που διήρκησε εφτά περίπου ώρες.

«Ο πρωθυπουργός έντιμα και καθαρά μας είπε πολλές από τις προτάσεις που σκέφτεται να κάνει, κάναμε και εμείς παρατηρήσεις, η ευθύνη όμως είναι δική του», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

«Το ανακοινωθέν λέει ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για διαπραγματεύσεις, ώστε να υπάρξει μια συμφωνία για ένα πρόγραμμα κοινωνικά δίκαιο με ανάπτυξη», τόνισε ακόμα.

Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες και θα πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες κρίσιμες στιγμές και να έχουμε θετική κατάληξη τις επόμενες ώρες. «Αν τα πράγματα ηρεμήσουν», πρόσθεσε, «θα είμαστε εδώ για να κάνουμε πολιτική κριτική ο ένας στον άλλο».

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη, αλλά θα πρέπει να διαψεύσουμε όλους αυτούς που θεωρούν ότι η ΕΕ μπορεί να συνεχίζει να υπάρχει χωρίς τους Έλληνες», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ είπε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις, ώστε να υπάρξει άμεσα συμφωνία για ένα πρόγραμμα κοινωνικά δίκαιο.

Τέλος, εξήγησε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε ρήτρα εμπιστευτικότητας και δεσμεύτηκαν ότι δεν θα κοινοποιήσουν τα πρακτικά μέχρι να λήξει ο «κόκκινος συναγερμός».Σχόλια