Στα χνάρια του πατέρα του πήγαινε ο 9χρονος – Λίγο πιο μπροστά περπατούσε η μητέρα του

Στα χνάρια του πατέρα του πήγαινε ο 9χρονος – Λίγο πιο μπροστά περπατούσε η μητέρα του

Η βουτιά θανάτου του μικρού Βασίλη Σκανδάλη ήταν πάνω από 40 μέτρα βάθος, σύμφωνα με τον επικεφαλή της επιχείρησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υποστράτηγο, Νικόλαο Νικολακόπουλο.

Την ώρα που χάθηκε ο 9χρονος, περπατούσε ακριβώς πίσω από τον πατέρα του και περνούσαν το πιο δύσκολο σημείο της διαδρομής, ενώ λίγο πιο μπροστά βρισκόταν η μητέρα του.

«Αυτό που εμείς μάθαμε είναι ότι το παιδί παραπάτησε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό. Το παιδί μάθαμε ότι ήταν πίσω από τον πατέρα και η μάνα προπορευόταν πιο μπροστά, δεν ξέρουμε ακριβώς. Και στον πατέρα φώναξαν ότι έπεσε το παιδί. Αυτό μας είπαν. Το παιδί έπεσε στο κενό μεταξύ ραγών και λαμαρίνας» δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Νικόλαος Νικολακόπουλος.

Συγκλονισμένος και ο ίδιος υπογράμμισε ότι το παιδί από το σημείο που γλίστρησε έως το σημείο που εντοπίστηκε μέσα στο νερό ήταν περισσότερο από σαράντα μέτρα βάθος και καθ’όλη την διάρκεια της πτώσης του χτυπούσε σε εξοχές βράχων.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβει κάποιος το παιδί. Το παιδί έπεσε σε βάθος δέκα μέτρων σε μια εξοχή βράχου μετά από εκεί πήγε άλλα δεκαπέντε μέτρα κάτω ενώ στον αέρα βρήκε σε άλλον βράχο. Και από εκεί έπεσε άλλα εικοσιπέντε μέτρα και κατέληξε σε νερό. Δηλαδή από το σημείο που το παιδί γλίστρησε μέχρι και το νερό που βρέθηκε ήταν πάνω από σαράντα μέτρα. Ήταν στον αέρα και το παιδί χτύπαγε μια από εδώ και μια από εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταραγμένος και ο ίδιος από το τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμισε ότι και ο ίδιος όταν έφτασε στο σημείο που γλίστρησε το παιδί, τρόμαξε από το χάος κάτω από τα πόδια του.

«Στο σημείο που βρέθηκε το άτυχο παιδί δεν έχει πατήσει ποτέ άνθρωπος το πόδι του. Δεν μπορεί να κατέβει άνθρωπος εκεί εάν δεν έχει φυσική δύναμη και θάρρος, ούτε δεμένος όπως κατεβήκαμε εμείς. Όποιος έχει πέσει μέσα εκεί ειδικά στη διάρκεια του πολέμου δεν έχει βρεθεί ποτέ κανείς. Εγώ που είμαι πυροσβέστης φοβήθηκα το σημείο αυτό, είναι χάος κάτω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

«Βουτιά θανάτου» για 43χρονη από τη γέφυρα του Ισθμού στην ΚόρινθοΣχόλια