Σταμάτη: Αφήστε με να πάω να εισπνεύσω το άρωμα του παιδιού μου, με περιμένει (φωτό – βίντεο)

Σταμάτη: Αφήστε με να πάω να εισπνεύσω το άρωμα του παιδιού μου, με περιμένει (φωτό – βίντεο)

Δεκτή έκανε το δικαστήριο την εισαγγελική πρόταση για αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη με περιοριστικούς όρους.

Ωστόσο, η πρόταση της εισαγγελέως για εγγυοδοσία 70.000 ευρώ προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο από τους συνηγόρους της όσο και από την ίδια που αποχώρησε κλαίγοντας.

1

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Βίκυ Σταμάτη πρέπει να πληρώσει 50.000 ευρώ ως εγγύηση για να αποφυλακιστεί. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτό το αίτημα της και αποφάσισε να αποφυλακιστεί εκτός από την χρηματική εγγύηση και με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης, 3 φορές το μήνα, στο Αστυνομικό Τμήμα, της αφαίρεσης διαβατηρίου, της Υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που δήλωσε.

2

Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την απόφαση του δικαστηρίου. «Εκφράζουμε τη βαθιά πίστη στη δικαιοσύνη και ελπίζουμε πως το δικαστήριο θα οδηγηθεί σε μια δίκαιη λύση» είπε ο κ. Γ. Κοτσαλής. Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης έκανε λόγο για «θετικό βήμα προκειμένου να βρεθεί κοντά στο παιδί της» ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο η Βίκυ Σταμάτη θα καταφέρει να βρει τα χρήματα της εγγύησης.

Τελικά, το μεσημέρι της Πέμπτης βρέθηκε λύση στο πρόβλημα που είχε ανακύψει αναφορικά με την καταβολή των 50.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, έκανε χρήση της κοινής υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου λόγω των τραπεζικών περιορισμών την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν.

Με βάση αυτή την υπουργική απόφαση και έπειτα από συννενόηση με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ο κ. Παγορόπουλος κατάφερε να αποφυλακίσει τη Βίκυ Σταμάτη.

Σταμάτη: Αφήστε με να πάω να εισπνεύσω το άρωμα του παιδιού μου, με περιμένει

Συγκλονισμένη δήλωσε η Βίκυ Σταμάτη έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης για να αποφυλακιστεί και τυπικά.

4

Δεν ήμουν σε διακοπές, ήμουν στο ψυχιατρείο, δήλωσε εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη της στους ανθρώπους της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, η κυρία Σταμάτη εμφανώς καταβεβλημένη απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικηγόρους της, οι οποίοι όπως είπε τη βοήθησαν να εγκαταλείψει το κολαστήριο. Εύχομαι το παιδί μου να βγει σε μια κοινωνία λύκων ως λιοντάρι. Αφήστε με να πάω να εισπνεύσω το άρωμά του, με περιμένει».

«Όσοι δε με στήριξαν, μού έκαναν καλό γιατί τα κατάφερα μόνη μου» δήλωσε, ενώ στο τέλος των δηλώσεών της φιλούσε και αγκάλιαζε τους δημοσιογράφους που την περιτριγύριζαν.

5Σχόλια