Σταθάκης: Κανένα σπίτι δεν θα περιέλθει σε κατάσταση εκποίησης

Σταθάκης: Κανένα σπίτι δεν θα περιέλθει σε κατάσταση εκποίησης

Το ζήτημα σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια» και την πρώτη κατοικία επαναφέρει ο Γιώργος Σταθάκης, ύστερα από σχετική ερώτηση που έθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή.

«Διασφαλίσαμε ότι κανένα σπίτι ελληνικού νοικοκυριού δεν θα περιέλθει σε κατάσταση εκποίησης», είπε ο υπουργός Οικονομίας, απαντώντας σε ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου για να προσθέσει ότι η προστασία πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία έως 140.000 ευρώ έχει προστασία με ημερομηνία λήξης το τέλος 2017.

Ο υπουργός μάλιστα επεσήμανε πως μετά το 2018 «απελευθερώνεται» η πώληση όχι μόνο των «κόκκινων» αλλά και των «πράσινων» στεγαστικών.

Επιπλέον, έως τότε προστασία θα έχουν μόνο τα επιχειρηματικά και τα καταναλωτικά που έχουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία.

«Είχαν τεθεί υπό συζήτηση οι τρεις κατηγορίες δανείων -στεγαστικά, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταναλωτικά. Αυτό που επιτεύχθηκε είναι να ανασταλεί μέχρι το 2018 η πώληση και πράσινων και κόκκινων δανείων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία», ανέφερε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε ότι  «μέχρι το τέλος του 2017 προστατεύονται όχι μόνο τα στεγαστικά αλλά και το σύνολο των μικρομεσαίων ή καταναλωτικών που συνδέονται με την πρώτη κατοικία».

Τέλος, τόνισε πως αναφορικά με τα στεγαστικά προστατεύονται σπίτια με αντικειμενική αξία 140.000 ευρώ δηλαδή το 93% των στεγαστικών, ενώ εκτός αυτού σημείωσε ότι θα αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά χρέη βιώσιμων επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης: Σας ενδιαφέρει: Προστατέψτε τον τραπεζικό σας λογαριασμό από την αυτόματη κατάσχεση της εφορίας Σχόλια