ΣτΕ: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά

ΣτΕ: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 17.30 περίπου το απόγευμα η κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, με την Ολομέλεια του ΣτΕ να μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης και να συζητά τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Η συνεδρίαση, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες, πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ μια ακόμη διάσκεψη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου.

Η σημερινή διάσκεψη ξεκίνησε με τον εισηγητή της υπόθεσης, σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει την εισήγησή του. Ο κ. Παπαγεωργίου έχει ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου 4339/2015, με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για τη διαδικασία χορήγησης των αδειών.

Στη συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι δικαστές, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους επί της συνταγματικότητας του νόμου.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι δικαστές έκριναν ότι οι αιτήσεις των καναλιών είναι βάσιμες, και πως οι ιδιοκτήτες τους έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Σχόλια