Στη Bουλή διαβιβάστηκαν οι δύο μηνύσεις κατά του πρώην ΥΠΟΙΚ – Κατεπείγουσα ΕΔΕ για το «σχέδιο Βαρουφάκη»

Στη Bουλή διαβιβάστηκαν οι δύο μηνύσεις κατά του πρώην ΥΠΟΙΚ – Κατεπείγουσα ΕΔΕ για το «σχέδιο Βαρουφάκη»

Στη Bουλή διαβιβάστηκαν , σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι δύο μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί στηνΕισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον πρόεδρο του κόμματος  «Τέλεια» Απόστολο Γκλέτσο και τον δικηγόρο Π. Γιαννόπουλο.

Με τις δύο αναφορές ζητείται η παραπομπή του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστηριο για τους χειρισμούς του το τελευταίο εξάμηνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, όσον αφορά στην υπογραφή συμφωνίας.

Η εμπλοκή σε μηνυτήρια αναφορά ονόματος υπουργού, όπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι, ουσιαστικά κρατά δεμένα τα χέρια της Δικαιοσύνης οι λειτουργοί της οποίας οφείλουν με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών να τις διαβιβάσουν χωρίς αξιολόγηση (αμελλητί) στη Βουλή.

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για το «σχέδιο Βαρουφάκη»

Κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση για το «σχέδιο Βαρουφάκη», όπως αυτό αποτυπώνεται σήμερα στα Μέσα, διέταξε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η κ. Σαββαΐδου παράλληλα ανακοίνωσε τον ενδελεχή εσωτερικό έλεγχο των πληροφοριακών συστημάτων της γενικής γραμματείας για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων, και επεσήμανε ότι για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές καθώς και η πολιτική ηγεσία.

Τέλος, η κ. Σαββαΐδου στην ανακοίνωση διαβεβαιώνει ότι η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τηρεί και συντάσσεται απαρέγκλιτα με όλους τους κανόνες ασφάλειας εφαρμογών και δεδομένων που ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου Οικονομικών.Σχόλια