Στη φυλακή γόνος γνωστής οικογένειας για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Στη φυλακή γόνος γνωστής οικογένειας για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Προφυλακιστέος κρίθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας 22χρονος, γόνος γνωστής οικογένειας που εμπορεύεται αθλητικά είδη, και ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας μέσω Facebook.

Όπως έχει γίνει γνωστό για την υπόθεση, ο 22χρονος που έχει χαρακτηριστεί ως ο «δράκος» του Facebook, φωτογράφιζε και «σκηνοθετούσε» ταινίες ερωτικού περιεχομένου, στις οποίες πρωταγωνιστούσαν ανήλικα κορίτσια, των οποίων είχε κλέψει τις φωτογραφίες τους.

Αναλυτικότερα, ο 22χρονος αρχικά γινόταν «φίλος» με τα ανυποψίαστα κορίτσια στο facebook, και έτσι μπορούσε να έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες που εκείνες είχαν «ανεβάσει» στο προφίλ τους, τις οποίες και έκλεβε. Στη συνέχεια, έχοντας στα χέρια του το υλικό αυτό και…αξιοποιώντας τις γνώσεις που διαθέτει στο μοντάζ φωτογραφία – βίντεο, ο κατηγορούμενος τοποθετούσε τα πρόσωπα των ανήλικων κοριτσιών πάνω σε αυτά πρωταγωνιστριών πορνό, δημιουργώντας έτσι βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Τα βίντεο που δημιουργούσε, τα χρησιμοποιούσε για να εκβιάζει τα θύματά του, ότι θα διαρρεύσει το συγκεκριμένο υλικό στον οικογενειακό και φιλικό τους περίγυρο.

Ακόμα, σε άλλες περιπτώσεις, σύμφωνα με τις αρχές, έπειθε τα ανήλικα κορίτσια να προβαίνουν διαδικτυακά, σε ακατονόμαστες πράξεις με ερωτικά παιχνίδια και ο ίδιος κατέγραφε τα πάντα. Στη συνέχεια ακολουθούσε τη «γνωστή» διαδικασία του εκβιασμού.

Η σύλληψη του 22χρονου έγινε πριν από περίπου δυο εβδομάδες μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν εκατοντάδες βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο, τα οποία κατασχέθηκαν.

Μετά τη σύλληψή του ο 22χρονος απολογήθηκε στον ανακριτή κατηγορούμενος για παραβάσεις διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. «Πορνογραφία Ανηλίκων», 348Γ Π.Κ. «Πορνογραφικές Αναπαραστάσεις Ανηλίκων», πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου.

Λόγω της διαφωνίας που προέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος παρέμεινε φρουρούμενος σε κατ´ οίκον περιορισμό στο σπίτι του που βρίσκεται στα Βόρεια Προάστια των Αθηνών. Ωστόσο, η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας τον οδήγησε στη φυλακή.Σχόλια