Στη Λέσβο αύριο ο Πάπας Φραγκίσκος & ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Συνάντηση με τον πρωθυπουργό & γεύμα με τους πρόσφυγες

Στη Λέσβο αύριο ο Πάπας Φραγκίσκος & ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Συνάντηση με τον πρωθυπουργό & γεύμα με τους πρόσφυγες

Τον πάπα Φραγκίσκο και τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο θα συναντήσει αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Λέσβο, στο πλαίσιο του προγράμματος της επίσκεψης που πραγματοποιούν από κοινού, ο πρωθυπουργός, ο πάπας Φραγκίσκος, ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος Β´.

Οι τρεις ιεράρχες θα βρεθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια, όπου θα υπογράψουν Κοινή Διακήρυξη, ενώ θα τους δοθεί και η ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πρόσφυγες και να έχουν γεύμα μαζί τους.

Στη συνέχεια, από το λιμάνι της Μυτιλήνης, θα πραγματοποιήσουν δέηση για τα θύματα των μεταναστευτικών ροών και ρίψη στεφάνων στην θάλασσα.

«H συνάντησή μας στη Μυτιλήνη με τον Πάπα Φραγκίσκο και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, θα αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση», δηλώνει από την πλευρά του ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε σημερινή συνέντευξή του προς την ιταλική εφημερίδα Iλ Μεσατζέρο.

«Ο πάπας Φραγκίσκος είναι ένας χαρισματικός πνευματικός ηγέτης με παγκόσμια αναγνώριση και η επίσκεψή του στο νησί της Λέσβου θα προβληματίσει εκατομμύρια ανθρώπων», τονίζει ο ίδιος.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης:

Ο πρωθυπουργός θα αφιχθεί το πρωί στον αερολιμένα Μυτιλήνης, όπου στις 09:30 θα έχει συνάντηση με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο κ. Τσίπρας θα υποδεχθεί τον πάπα Φραγκίσκο στις 10:20, οπότε και θα αφιχθεί στον αερολιμένα. Αμέσως μετά θα τον καλωσορίσει ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’ και στη συνέχεια ο Σεβ. Πρόεδρος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, Φραγκίσκος Παπαμανώλης. Στο πλαίσιο της τελετής υποδοχής θα πραγματοποιηθεί ανάκρουση των εθνικών ύμνων και παρουσίαση των συνοδειών.

Εν συνεχεία, στις 10:35, θα λάβει χώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πάπα Φραγκίσκο στον Αερολιμένα Μυτιλήνης. Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει έπειτα για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια.

Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουν ο πάπας Φραγκίσκος, ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’ για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια, όπου στις 11:15 θα τους υποδεχτεί ο κ. Τσίπρας.

Στη Μόρια, θα υπάρξουν χαιρετισμοί του πάπα Φραγκίσκου, του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου και του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου με πρόσφυγες, και θα ακολουθήσουν, στις 12.25, ομιλίες τους.

Στις 12.40 ο Πάπας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, θα υπογράψουν Κοινή Διακήρυξη, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα του τριών με πρόσφυγες.

Στις 13.45 οι τρεις ιεράρχες θα φτάσουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Εκεί ο πάπας Φραγκίσκος θα απευθύνει ομιλία και θα ακολουθήσει δέηση των τριών ιεραρχών για τα θύματα των μεταναστευτικών ροών, καθώς επίσης και ρίψη στεφάνων στην θάλασσα, από τη αποβάθρα του Λιμένα Μυτιλήνης.

Στη συνέχεια, μαζί με τον πρωθυπουργό θα αναχωρήσουν για το αερολιμένα Μυτιλήνης. Εκεί, από τις 14:30, θα υπάρξουν διαδοχικές συναντήσεις του Πάπα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον πρωθυπουργό.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 15:00, με χαιρετισμό του πάπα Φραγκίσκου από τα μέλη των συνοδειών και εν συνεχεία από τον Σεβ. Πρόεδρο της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, Φραγκίσκο Παπαμανώλη, και έπειτα με αποχαιρετισμό από τον Αρχιεπίσκοπο, και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ ο πρωθυπουργός θα προπέμψει τον πάπα Φραγκίσκο στο αεροσκάφος.Σχόλια