Στη Βουλή τα δύο νομοσχέδια για ανακεφαλαιοποίηση & προαπαιτούμενα

Στη Βουλή τα δύο νομοσχέδια για ανακεφαλαιοποίηση & προαπαιτούμενα

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθούν σήμερα τα νομοσχέδια που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και στα εναπομείναντα προαπαιτούμενα μέτρα.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο για τις τράπεζες κατατίθεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου την Παρασκευή να συζητηθεί στις αρμόδιες Επιτροπές και το Σάββατο να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, το οποίο θα περιλαμβάνει διορθώσεις και προσθήκες επί των προαπαιτούμενων και με επίκεντρο τα ενεργειακά θέματα, αυτό θα συζητηθεί στις αρμόδιες Επιτροπές την Παρασκευή και το Σάββατο, προτού εισέλθει στην Ολομέλεια την Δευτέρα.

Τα δύο αυτά νομοσχέδια στοχεύουν να «κλείσουν» τη λίστα των προαπαιτούμενων δράσεων, προκειμένου να ανάψει το πράσινο «φως» από τους Θεσμούς για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του EuroWorking Group, προκειμένου να αποτιμήσει την πρόοδο της εφαρμογής των συμφωνηθέντων μέτρων.

Σημειώνεται τέλος ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει πως έχει εκπληρώσει περί το 90% των προαπαιτούμενων, όταν η εταίροι μας αντιπαραβάλλουν ελλείψεις της τάξης των δύο τρίτων επί του συνόλου.Σχόλια