Στιγμές «τρόμου» για τον πιλότο που τα έβαλε η Πόλα Ρούπα: Κόλλησε το όπλο στα πλευρά μου και φώναζε «γύρνα πίσω στην Αθήνα»

Στιγμές «τρόμου» για τον πιλότο που τα έβαλε η Πόλα Ρούπα: Κόλλησε το όπλο στα πλευρά μου και φώναζε «γύρνα πίσω στην Αθήνα»

Για εφιαλτικές στιγμές στον αέρα κάνει λόγο ο χειριστής του ελικοπτέρου που σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην αστυνομία, έδωσε μάχη με την Πόλα Ρούπα .

Ο πιλότος, όταν αντελήφθη πως ο σκοπός της συντρόφου του Μαζιώτη ήταν να οδηγήσει το ελικόπτερο στις φυλακές Κορυδαλλού, της έφερε αντίσταση ,με εκείνη ωστόσο να κάνει χρήση του όπλου, απειλώντας τον.

Όπως ο ίδιος εξήγησε: «Ειδοποιήθηκα από την εταιρεία μου να πάρω έναν πελάτη από το Πόρτο Χέλι και να τον μεταφέρω με ενδιάμεσο σταθμό στην Κύθνο. Επρόκειτο για μια γυναίκα. Με ενημέρωσαν ότι ήθελε να κάνει έκπληξη σε κάποιους φίλους της. Μου είπαν ότι συνολικά θα ανέβαιναν στο ελικόπτερο άλλα τέσσερα άτομα».

Στην συνέχεια ο πιλότος του ελικοπτέρου αφηγήθηκε στους αστυνομικούς τον διάλογο που είχε με την Πόλα Ρούπα πάνω από τις Ερυθρές όταν εκείνη υπό την απειλή όπλου του έλεγε να γυρίσει στην Αθήνα προκειμένου να απελευθερώσει από το κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού τον καταδικασμένο σε φυλάκιση 50 ετών αναρχικό, σύντροφό της.

«Όταν φτάσαμε πάνω από τις Ερυθρές έβγαλε όπλο και το κόλλησε στα πλευρά μου φωνάζοντας: «Γύρνα πίσω στην Αθήνα». Εκείνη την στιγμή στην προσπάθεια μου να την αφοπλίσω την άρπαξα από το χέρι. Αυτή τότε άρχισε να με χτυπάει στο πρόσωπο και να με δαγκώνει. Ούρλιαζε και έκανε σαν τρελή», περιγράφει χαρακτηριστικά ο χειριστής.

Ενώ το ελικόπτερο είχε αρχίσει ήδη να στροβιλίζεται, λέει ο πιλότος «Της φώναζα: Τι κάνεις; Θα σκοτωθούμε; Πυροβόλησε δύο φορές. Της έσφιξα το χέρι και πάτησα το κουμπί για τον γεμιστήρα. Με το άλλο μου χέρι κρατούσα το μοχλό πλοήγησης και με αυτό κατάφερα να προσγειώσω το ελικόπτερο».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές, μόλις το ελικόπτερο προσγειώθηκε, η γυναίκα, που ήθελε να αξιοποιήσει την πειρατεία του ελικοπτέρου για να φτάσει στον Κορυδαλλό, κατάφερε να διαφύγει, όμως μέσα στον πανικό έχασε την περούκα που φορούσε για να καλύψει τα ίχνη της.

Λίγο αργότερα, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ ταυτοποίησαν το όπλο με το οποίο πυροβόλησε η Πόλα Ρούπα μέσα στο ελικόπτερο. Πρόκειται για το πιστόλι που χρησιμοποίησε ο Νίκος Μαζιώτης στη ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας στις 10 Μαρτίου του 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός, αλλά και ο ίδιος ο Μαζιώτης.Σχόλια