Στην Αθήνα η Πώλα Ρούπα με νέο λουκ

Στην Αθήνα η Πώλα Ρούπα με νέο λουκ

Στην Αθήνα βρίσκεται κρυμμένη η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, η Πώλα Ρούπα σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές. Δύο άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο την υποστηρίζουν ενώ η ίδια προσπαθεί παράλληλα να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της, ώστε να καταστρώσει το μεγάλο σχέδιο που θα βγάλει τον Μαζιώτη από τη φυλακή.

Εν προκειμένω, η 45χρονη βγήκε καταφύγιο στον χώρο που θα κρυβόταν ο αρχηγός του «Επαναστατικού Αγώνα» αν ολοκληρωνόταν η επιχείρηση «εναέριος Γοργοπόταμος». «Η Ρούπα εφαρμόζει το σχέδιο που είχε καταστρώσει από τη στιγμή που κατάφερε να φύγει από το σημείο της βαριάς προσγείωσης του ελικοπτέρου και να ξεγλιστρήσει από τα μπλόκα της Αστυνομίας. Συνεπώς δεν αυτοσχεδιάζει. Απλά εφαρμόζει τη δεύτερη φάση του σχεδίου της, κάτι που κάνει πολύ δύσκολο το έργο μας», τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και συμπληρώνει: «Σίγουρα θα κρυφτεί για αρκετούς μήνες πριν κάνει ξανά την εμφάνισή της με νέο λουκ και στοιχεία ταυτότητας».

Οι Αρχές εκτιμούν ότι μόνο ένα λάθος ή ένα τυχαίο γεγονός θα προδώσουν τα ίχνη της και θα τη δώσουν στο πιάτο των διωκτών της. Επειδή είναι αρκετά έμπειρη και έχει μάθει για χρόνια να ζει κυνηγημένη, λένε ότι δεν θα πέσει έτσι εύκολα. Δεν κυκλοφορεί έξω και όταν το κάνει παίρνει αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας ενώ οι λιγοστές επαφές με τους “συντρόφους” και τον Μαζιώτη γίνονται με όλους τους κανόνες της συνομωτικότητας του «αντάρτικου πόλης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, για τη ναύλωση του ελικοπτέρου η Ρούπα χρησιμοποίησε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, με το όνομα «Χριστίνα Αρβανίτη». Οι περιγραφές του πιλότου, του τελευταίου δηλαδή ανθρώπου που την είδε, είναι αδύνατη με κοντά ξανθά μαλλιά και ότι φορούσε καστανή περούκα μέχρι το ύψος των ώμων, όπως επίσης μαύρο κολάν, λευκό παλτό με λευκή ζώνη και μαύρα παπούτσια και κρατούσε μαύρη γυναικεία γυαλιστερή τσάντα και μια χειραποσκευή. Ενδεικτικό της ικανότητας της Ρούπα να μεταμορφώνεται είναι το ότι ο χειριστής του ελικοπτέρου που νοίκιασε για να βγάλει τον Μαζιώτη από τη φυλακή, αν και έμπειρος πρώην αστυνομικός δεν κατάφερε να την αναγνωρίσει.Σχόλια