Στη φυλακή οδηγήθηκε και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της «πυραμίδας»

Στη φυλακή οδηγήθηκε και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της «πυραμίδας»

Μετά τον πρόξενο και ο … γκουρού θα οδηγηθεί στη φυλακή. Ο 47χρόνος χρηματιστής, Γιώργος Δασκαλέας, ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος της απάτης μαμούθ των 500 εκ. δολαρίων, κριθηκε προφυλακιστέος μετά την πολύωρη απολογία του.

Ο 47χρόνος έριξε ολες τις ευθύνες στον συγκατηγορούμενο του, Γιάννη Λίτινα ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος την Παρασκευή.

Λίτινας
Ο Λίτινας μετά την απόφαση για προφυλάκιση του

«Επεστράφησαν στους επενδυτές περισσότερα κεφάλαια από όσα επενδύθηκαν» ανέφερε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, προσθέτοντας πως ούτε ο ίδιος, η σύζυγος του και οι συνεργάτιδες του είχαν οποιαδήποτε διαχειριστική εξουσία στα funds ή στην περιουσία τους.

«Στην πραγματικότητα μόνος δικαιούχος των funds ήταν ο Γιάννης Λίτινας ο οποίος απο κοινού με τη δικηγόρου Κύπρου ασκούσαν διοίκηση και διαχείριση. Ο Λίτινας ήταν αυτός που απαιτούσε να εμφανίζονται πλασματικές αποδόσεις προκειμένου να προσελκύσει μεγάλους και καινούργιους επενδυτές. »

Με σύμφωνη γνώμη της 10η τακτικής ανακρίτριας και του εισαγγελέα, οι τρεις συγκατηγορούμενες του Γιώργου Δασκαλέα, η σύζυγος του και δύο συνεργάτιδες του, αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.

Στη φυλακή οι συνέταιροι της απάτης

Σε δύο εξ αυτών (σύζυγος και μια συνεργάτιδα) επιβλήθηκε εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε ΑΤ. Στην τρίτη εξ αυτών επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ.

Την περασμένη Παρασκευή στην απολογία του ο Γιάννης Λίτινας  υποστήριξε πως έπεσε θύμα του Γιώργου Δασκαλέα και της «παρέας» του και μάλιστα χαρακτήρισε τους συγκατηγορούμενους του «συμμορίτες».

Επιπλέον υποστήριξε πως σχεδίαζαν ακόμα και τη δολοφονία του επικαλούμενος συνομιλίες των συγκατηγορουμένων του!

 Διαβάστε περισσότερα: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γ. ΛίτιναςΣχόλια