Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η εντολή για έρευνα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων δικαστή του ΣτΕ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η εντολή για έρευνα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων δικαστή του ΣτΕ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάστηκε σήμερα από τον Άρειο Πάγο η εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, για τη διερεύνηση της διαρροής προσωπικών δεδομένων δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, η εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με την διαρροή προσωπικών δεδομένων του ανώτατου δικαστικού διαβιβάστηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ειδικότερα στον εισαγγελέα Σπυρίδωνα Παππά, ο οποίος θα διενεργήσει την σχετική κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική έρευνα.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι το πρωί, διετάχθη και κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του επίμαχου δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στην συνέχεια ακολούθησε και η εντολή του κ. Παρασκευόπουλου προς την κ. Δημητρίου για το ίδιο θέμα.

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων είχαν ζητήσει χθες με ανακοίνωση τους η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, σημειώνοντας πως «η άμεση αντίδραση της πολιτείας και κατεξοχήν της δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία».

Αργότερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε ανακοίνωση του γνωστοποιούσε πως διαβίβασε «στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα. Ξένη Δημητρίου δειγματοληπτικά ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες».

Τα προσωπικά δεδομένα του δικαστή αναπαράχθηκαν από πληθώρα Μέσων Ενημέρωσης, ενώ η υπόθεση έγινε, μάλιστα, και πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Αυγή, με τον δικαστή να αναφέρεται ονομαστικά. Πρόκειται για αντιπρόεδρο του ΣτΕ ο οποίος μετάσχει στην εκδίκαση της συνταγματικότητας του νόμου Παππά.Σχόλια