Στο εδώλιο αστυνομικός για πρόσληψη με πλαστά δικαιολογητικά

Στο εδώλιο αστυνομικός για πρόσληψη με πλαστά δικαιολογητικά

Ακόμη ένας αστυνομικός από τη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος προσλήφθηκε με πλαστά δικαιολογητικά παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για αστυνομικό που πέτυχε ως συνοριοφύλακας σε διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΛΑΣ, το 2002.

Ειδικότερα, στα δικαιολογητικά που κατέθεσε εμφάνιζε να είναι κάτοχος επαγγελματικής άδειας οδήγησης κατηγορίας Δ΄, κάτι που δεν ίσχυε, ενώ δεν του είχε χορηγηθεί αυτή η άδεια. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρώσει περισσότερα μόρια, χάρη στα οποία κατάφερε να προσληφθεί ως συνοριοφύλακας.

Όπως περιγράφεται στην πρόταση που υπέβαλε η αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Κοντακτσή προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, στα χρόνια που έμεινε στην υπηρεσία, δηλαδή από τις 23-08-2002 έως τις 30-03-2016, εισέπραξε συνολικά από μισθούς κι άλλες παροχές το ποσό των 203.576,66 ευρώ.

Υπό τις συνθήκες αυτές, η εισαγγελέας εισηγείται να παραπεμφθεί σε δίκη για πλαστογραφία και απάτη.

Προηγήθηκαν άλλες δύο περιπτώσεις αστυνομικών που κατηγορούνται ότι προσλήφθηκαν ως συνοριοφύλακες, προσκομίζοντας προηγουμένως νοθευμένα δικαιολογητικά. Ο πρώτος φαίνεται ότι παραποίησε το έτος γέννησής του και την βαθμολογία του απολυτηρίου λυκείου. Ο δεύτερος φέρεται ότι «πείραξε» τους βαθμούς του απολυτήριο λυκείου. Ήδη υποβλήθηκαν οι εισαγγελικές προτάσεις προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης που «δείχνουν» το εδώλιο του Κακουργιοδικείου για τους δύο κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Σχόλια