Στο Εφετείο ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος ως συνήγορος συνεργατών του

Στο Εφετείο ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος ως συνήγορος συνεργατών του

Στο Εφετείο μετέβη ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, προκειμένου να παρασταθεί στο Συμβούλιο Εφετών ως συνήγορος δύο συνεργατών του, για τους οποίους εξετάζεται σήμερα αίτημα έκδοσής τους, που έχουν υποβάλει οι κυπριακές Αρχές.

Τον επιχειρηματία περίμεναν έξω από το δικαστικό μέγαρο δεκάδες εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του ομίλου της MIG, οι οποίοι κρατούσαν πανό και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον εργοδότη τους.

Η δήλωση του κ. Βγενόπουλου έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε, μετά τα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχει, πλέον, μία πολύ μεγάλη ανησυχία για τις φημολογούμενες παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης στη λειτουργία της Δικαιοσύνης υπέρ των κυπριακών συμφερόντων, μία πράξη που δεν την έχουν δικαιολογήσει ακόμη, και αυτό έχει δημιουργήσει και μία ανησυχία στους εργαζόμενους της MIG. Από τη MIG, αυτήν τη στιγμή ζουν 30.000 οικογένειες. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία τους και τη σημερινή πρωτοβουλία τους και τους ευχαριστώ πάρα πολύ… Θα τους συστήσω να αποχωρήσουν το συντομότερο. Δεν συμμερίζομαι την ίδια αγωνία. Θεωρώ ότι η Δικαιοσύνη, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, τελικώς αποδίδεται. Έχουμε απόλυτο δίκιο και η όλη υπόθεση είναι μία αστική διαφορά, όπου η MIG διεκδικεί 1,2 δισ. από την Κύπρο και η Κυπριακή Δημοκρατία, παράνομα, μέσω της Λαϊκής Τράπεζας διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο 4 δισ. Η Δικαιοσύνη, τελικώς, θα λάμψει και όσοι κάνουν επεμβάσεις θα είναι αποτυχημένες».Σχόλια