Στο κτίριο του Κεράνη μετακομίζει το υπουργείο Οικονομικών

Στο κτίριο του Κεράνη μετακομίζει το υπουργείο Οικονομικών

Ένα υπερσύγχρονο, επιβλητικό κτίριο, υψηλών προδιαγραφών, επί της λεωφόρου Θηβών 196-198, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, είναι έτοιμο να στεγάσει υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Οι πρώην αποθήκες της καπνοβιομηχανίας Κεράνη μετατράπηκαν σε ένα κτίριο 42.300 τετραγωνικών μέτρων, ριζικά ανακατασκευασμένο, σύμφωνα με τις σύγχρονες επιταγές της αειφορίας, της ενεργειακής εξοικονόμησης και των κανόνων βιοκλιματικής δόμησης.

Σε τρεις μήνες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα μετακομίσουν στην περιοχή, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη διάρκεια ξενάγησης που έγινε στο κτίριο. Μάλιστα, δεν απέκλεισε να μεταφερθούν και υπηρεσίες άλλων υπουργείων. «Η αποκέντρωση για εμάς είναι ουσιαστική λέξη. Όταν υπάρχουν αυτά τα κτίρια δεν μπορεί να μένουν κενά» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να απαντήσουν οι προκάτοχοί του γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν αξιοποιήθηκε το κτίριο, ενώ ανακοίνωσε τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών να ακολουθηθεί μία τακτική «νοικοκυρέματος», εξοικονόμησης δαπανών με την αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην απόλυτη ασφάλεια που παρέχει το κτίριο, καθώς έχουν ακολουθηθεί και καλυφθεί όλες οι απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας και των τεχνικών προδιαγραφών δόμησης και λειτουργίας των διαφόρων συστημάτων, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί επικίνδυνα υλικά, για τα οποία έχουν κυκλοφορήσει φήμες. Στο κτίριο χρησιμοποιούντα ψυκτικά υγρά φιλικά στο περιβάλλον. Μάλιστα, η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου προσφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος και σημαντική εξοικονόμηση στο Δημόσιο. Το κτίριο φέρει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και κατατάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία Β.Σχόλια